Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Hoe kan ik mijn schade vergoed krijgen?

20-05-2010, 19:06 door Anoniem, 18 reacties
Geachte heer/mevr.,

Door de update van Mcafee is mijn computer helemaal vast komen te zitten. Ik kon nergens meer in, helaas de oplossing was te laat voor mij. Ik heb iemand laten komen voor onderzoek, uiteindelijk ben ik al de geboortefoto's van mijn kinderen en alle gegevens die opgeslagen zijn op mijn computer kwijtgeraakt. Ben erg boos op McAfee dat dit mij overgekomen is.

Daarom vraag ik u hier om de vergoeding van mijn schade en kosten van de monteur. Kosten van de monteur zijn €50,- geweest.
Ik vind het heel erg dat ik mijn foto's kwijt ben en heb geen vertrouwen meer in Mcafee.

Ik wil hierbij vragen om zorg te dragen dat ik mijn schade vergoed krijgt.

[gegevens bij Redactie bekend]
Reacties (18)
21-05-2010, 09:52 door johanw
uiteindelijk ben ik al de geboortefoto's van mijn kinderen en alle gegevens die opgeslagen zijn op mijn computer kwijtgeraakt

Dat was waarschijnlijk helemaal niet nodig geweest (klinkt als een prutsmonteur die alleen maar de zaak kan formatteren en herinstalleren), maar dit klinkt als weer iemand die op de harde manier het nut van een backup geleerd heeft.
21-05-2010, 10:16 door SirDice
Door johanw:
uiteindelijk ben ik al de geboortefoto's van mijn kinderen en alle gegevens die opgeslagen zijn op mijn computer kwijtgeraakt

Dat was waarschijnlijk helemaal niet nodig geweest (klinkt als een prutsmonteur die alleen maar de zaak kan formatteren en herinstalleren), maar dit klinkt als weer iemand die op de harde manier het nut van een backup geleerd heeft.
Inderdaad, dat heeft helemaal niets met de problemen te maken die door McAfee veroorzaakt waren. Die waren relatief eenvoudig op te lossen zonder dat andere data verwijderd werd.

Ik heb iemand laten komen voor onderzoek, uiteindelijk ben ik al de geboortefoto's van mijn kinderen en alle gegevens die opgeslagen zijn op mijn computer kwijtgeraakt. Ben erg boos op McAfee dat dit mij overgekomen is.
Ik vind het heel erg dat ik mijn foto's kwijt ben en heb geen vertrouwen meer in Mcafee.
Het feit dat uw foto's weg zijn heeft meer te maken met de onkunde van de techneut die u heeft laten komen. Ik zou boos op hem zijn en niet mcAfee.

Vergoeding terug vragen:
http://us.mcafee.com/en-us/landingpages/datredirect.asp?cid=77953
(werkt alleen voor US, Canada en UK)

Het nummer voor McAfee Customer Service is voor Nederland: 020-5040586
21-05-2010, 10:29 door Anoniem
Hij heeft er achteraf weinig aan, maar inderdaad is het wel verstandig om backups te hebben van zaken die je beslist niet kwijt wil raken...

en dat leren we nog altijd op de harde manier. Overigens geldt dat niet alleen voor digitale zaken, van bepaalde foto's hebben wij de foto's en de negatieven op verschillende locaties.

Inderdaad een prutsmonteur maar McAfee deed ook geen schitterende daad natuurlijk.
21-05-2010, 10:55 door ---
Wellicht is het mogelijk om een deel van de data alsnog terug te krijgen. De kans hierop is een stuk kleiner geworden omdat de data waarschijnlijk (deels) is overschreven door de nieuwe installatie.

Ik raad je aan om naar de applicatie GetDataBack te kijken. Hiermee heb ik ettelijke data kunnen terugvinden bij mensen thuis.
21-05-2010, 11:00 door Anoniem
50 euro om je gegevens te laten wissen. Mwa.. Ik doe het voor 150,- euro per uur.

De techneut had alleen even https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB68780 hoeven te bekijken om te zien dat het probleem in 5 minuten zonder enige andere schade opgelost zou kunnen worden.

Natuurlijk kon u als 'gewone' gebruiker niet weten dat uw PC was vastgelopen door McAfee. Het lijkt me daarom wel schappelijk dat u de kosten van de techneut vergoed krijgt (indien u kunt overleggen dat u een betaalde McAfee versie heeft).
Schadevergoeding van de foto's lijkt me meer kans te maken als u in de VS gewoond had ipv Nederland.
21-05-2010, 11:09 door Anoniem
Meer dan een USB-stick/(Externe/apparte) HDD en Ubuntu Live CD heb je niet nodig om de bestanden van een beschadigde Windows installatie af te halen. Mail ben je kwijt. Maar bestanden niet (tenzij die encrypted zijn).

Wat ik altijd adviseer! is om of een aparte partitie aan te maken of aparte hardisk bij te plaatsen.
En daar je persoonlijke gegevens op te zetten, als Windows dan een keer in de soep draait ben je te minsten niet je gegevens kwijt. Tenzij die idioot natuurlijk 'ook' die partitie gaat formatteren...

Maar beste is natuurlijk: BACK-UP!!! En dan niet op die goedkope CD-R van de supermarkt op 52x, maar kwalitatief goede CD-R(+) op 10 tot 30 speed branden. En goed vochtvrij opbergen, en na 3 jaar opnieuw branden.
21-05-2010, 11:51 door Above
Zoals ze hierboven vermelden is het de schuld van de monteur dat uw foto's verloren zijn gegaan. Hij had op meerdere manieren voordat hij begon met een nieuwe installatie de priv?-data eerst van de disk kunnen halen.
? 50,- betaald voor het vernietigen van je data.

Wat een prutsmonteur!
21-05-2010, 11:55 door Anoniem
Neem a.u.b contact op met mij op mijn temp e-mail @ said@tempmail.awardspace.us.

Dan wil ik wel uw data proberen te herstellen mits u de hardeschijf naar mij kunt opsturen. Zelfs na een format kan ik data terughalen.

Mvg,

S
21-05-2010, 13:18 door Anoniem
Precies, onkunde van de prutser.

In een dergelijk geval de schijf uit het systeem halen en in een usb behuizing steken is al een eenvoudige oplossing.
Het systeem met bijvoorbeeld een ubuntu cd opstarten, de schijf mounten en de data overzetten is ook een eenvoudige oplossing.
Een monteur laten komen die net wat meer kost en minstens op middelbaar niveau werkt is ook een eenvoudige oplossing.

Het lijkt mij dat eventuele kosten voor een monteur verhaalbaar zullen zijn, de emotionele schade aangebracht door de prutser natuurlijk niet, aangezien dat op vele manieren voorkomen had kunnen worden.
21-05-2010, 15:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-05-2010, 17:32 door SirDice
Door Peter V: Met de tool Recuva is ook na twee keer formateren de foto's op een harde schijf terug te halen.
Dat komt omdat een 'standaard' format alleen de allocatie tabellen en directory entries wist. De rest van de data op de schijf blijft ongemoeid. Alleen bij Vista en hoger meen ik dat een format ook daadwerkelijk de hele schijf overschrijft. In dat geval vrees ik toch dat die data voorgoed verloren is.
21-05-2010, 17:58 door Anoniem
Ik zeg neem een online backup account van een paar euro's per maand en upload daar je foto's en video's (encrypted).
21-05-2010, 23:31 door Anoniem
Zoals gezegd, beter boos zijn op de "monteur" voor het kwijtmaken en op jezelf wegens het niet hebben van backups.
22-05-2010, 01:23 door Anoniem
De techneut had alleen even https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB68780 hoeven te bekijken om te zien dat het probleem in 5 minuten zonder enige andere schade opgelost zou kunnen worden.

Bovenstaande reactie is niet volledig waar, ik ben zelf ook getroffen door "het Mcafee" probleem en de aangeboden oplossing werkt niet voor het mensen met een consumenten mcafee product die getroffen zijn. De superdat fix werkt dan niet.
22-05-2010, 02:06 door Anoniem
Allereerst is dit inderdaad een spijtige fout van de monteur, maar ook van uzelf (geen backup).

@SirDice: Windows Vista/7 formats verwijderen (gelukkig?) ook alleen de 'links' naar de bestanden.

Misschien zijn de foto's dus inderdaad terug te halen met Recuva (met de deep scan optie).

Dit programma is te downloaden op:
http://www.piriform.com/recuva

En anders zou u ook nog professionele data recovery kunnen overwegen...


Als u het zelf even allemaal niet meer begrijpt, zoek dan advies van iemand in de buurt die ook daadwerkelijk verstand heeft van computers.
22-05-2010, 11:19 door [Account Verwijderd]
Heb je al gekeken of er op de harde schijf een map Windows.old bestaat? Om Windows 7/Vista te herinstalleren hoeft de harde schijf namelijk niet eens meer geformatteerd te worden en plaatst Windows standaard alle oude bestanden in C:/Windows.old (of welke letter je harde schijf ook is).
22-05-2010, 23:36 door U4iA
Even resume: Computer loopt donderdag avond vast na update. Techneut is pas vrijdag op zijn vroegst bereikbaar. Inmiddels waren ALLE media in Nederland en daar buiten al dit nieuws aan het verspreiden via kranten, tv, radio, etc. Er is dus geen belletje gaan rinkelen bij de gebruiker, maar ook niet bij de techneut die 50 eurie kost? Een echte techneut is het ook niet, want iedere kneus kopieert eerst de data. Volgens mij probeert deze gebruiker een slaatje te slaan uit de beloofde vergoeding van McAfee. Daarnaast moet je gewoon een kopie / backup maken van dingen die je belangrijk vind. De harddisk had ook net zo goed kapot kunnen gaan of de computer kan worden gestolen of brand of...[zelf in te vullen]...en dan was je ook alles kwijt. Overigens zijn er bedrijven die deze data nog best terug kunnen halen, alleen kost het een paar centjes.
24-05-2010, 21:25 door Anoniem
Ik weet niet wat die gozer heeft gedaan als je al je foto`s kwijt bent..... maar een systeem herstel doet wonderen in IHTP.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.