image

Apple beveiligt MobileMe tegen luistervinken

vrijdag 21 mei 2010, 14:07 door Redactie, 2 reacties

Apple heeft de abonnementdienst MobileMe door het toevoegen van SSL tegen luistervinken beschermd. Via MobileMe is het mogelijk om nieuwe e-mail, contacten en afspraken naar de iPhone te ‘pushen’. Om het verkeer tussen webapplicaties op me.com en gebruikers te beschermen, is er nu SSL toegevoegd.

Verder kunnen gebruikers van MobileMe Mail hun e-mail voortaan versleuteld naar de server sturen. Vooral handig bij het gebruik van publieke access points. Daarnaast is er ook een "password strength" meter aanwezig, die aangeeft hoe sterk een wachtwoord is.

Reacties (2)
21-05-2010, 14:35 door johanw
Leuk dat het kanaal nu beveiligd is, maar het grootste beveiligingsrisico bij mail lijkt me nog steeds de overheid die die gegevens opvraagt bij het bedrijf. Als het nu ook nog versleuteld opgeslagen stond zodat ook Apple er niet meer aan kan zonder een wachtwoord of certificaat dat jij alleen hebt zou het een stuk veiliger zijn.
22-05-2010, 08:29 door Anoniem
Door johanw: Leuk dat het kanaal nu beveiligd is, maar het grootste beveiligingsrisico bij mail lijkt me nog steeds de overheid die die gegevens opvraagt bij het bedrijf. Als het nu ook nog versleuteld opgeslagen stond zodat ook Apple er niet meer aan kan zonder een wachtwoord of certificaat dat jij alleen hebt zou het een stuk veiliger zijn.
Ach.. Dat zit gewoon in de programmatuur dat zij overal bij kunnen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.