image

Britten krabbelen terug over uitlevering NASA-hacker

donderdag 27 mei 2010, 06:11 door Redactie, 12 reacties

De kersverse Britse vicepremier Nick Glegg waarschuwt Gary McKinnon dat ondanks eerdere beloften, hij mogelijk toch aan de Verenigde Staten wordt uitgeleverd. Voor de verkiezingen liet Glegg nog weten dat het de taak van een regering is om diens onderdanen te beschermen. De toenmalige minister van Binnenlandse Zaken zou volgens Glegg de mogelijkheden hebben om McKinnon in Groot-Brittannië te berechten.

Terugkrabbelen
Gisteren liet de leider van de Liberaal-democraten tijdens een interview weten dat zowel hij, de Minister van Binnenlandse Zaken als de premier de mogelijkheid niet hebben om de uitlevering terug te draaien. "Het is juridisch zeer complex. Maar wat betreft moraal en principe van het geheel, denk ik er nog steeds hetzelfde over."

Critici zijn verbaasd over de uitspraken en stellen dat Glegg wel de macht heeft om McKinnon in Groot-Brittannië te houden. Die hackte negen jaar geleden 97 computers van het Amerikaanse leger en NASA, op zoek naar bewijs over UFO's. Hij werd in 2002 aangeklaagd, sindsdien loopt er een procedure over zijn uitlevering.

Reacties (12)
27-05-2010, 06:49 door fd0
kiezersbedrog. waarom verbaast me dat nu weer niet?
27-05-2010, 09:39 door Anoniem
Wel heel Boud om zo snel op een belofte aan kiezer terug te komen. De Verenigde Staten moeten achter de schermen wel heel veel druk op de Britten uitoefenen.
27-05-2010, 10:44 door Anoniem
Er zijn een aantal constante factoren in het universum.

* bedriegende politici
* belastingen
27-05-2010, 11:20 door Anoniem
FREE McKinnon! Die jongen is een patiënt... en heeft op eenvoudige wijze uit pure curiositeit en overtuiging dat er informatie wordt achtergehouden aan burgers lopen hacken... Het mag niet, maar mensen met authistische kan je voor dit vergrijp niet achter de tralies laten belanden...
27-05-2010, 14:26 door Silver
Eerlijk gezegd begrijp ik niet eens waarom Engeland uberhaupt ooit overwogen heeft om hem uit te leveren. De man is Brits staatsburger en is als zodanig onderhevig aan het Britse recht. Hij is ook niet lijfelijk in Amerika maar gewoon in Groot Brittannie, dus waarom zou je zo iemand uitleveren? Als het nou een Amerikaan was, of zelfs een non-Brit dan begreep ik het nog. Ze horen hem gewoon zelf te berechten en -indien toepasbaar- in de bak te mikken.
27-05-2010, 14:36 door ekim
Lekker met mensen spelen, eerst wel uitleveren, dan weer niet en nu misschien weer wel.

De hypocrisie ten top, dat is wat dit is, en hoogstwaarschijnlijk zal er wel weer wat tegenoverstaan. Bepaalde rechten om Britse producten in de VS in te voeren.

Dit gaat niet over wat Gary gedaan heeft, dit gaat over $$$.
27-05-2010, 14:56 door grizzler
Die vicepremier heet overigens Clegg en niet Glegg (hij heeft dan wel een Nederlandse moeder, dat is nog geen reden om nog meer g's in zijn naam te zetten... :-) ).
28-05-2010, 12:27 door RobertoG
Ze zoeken nog een weg om hem niet uit te leveren waarbij beide partijen geen diplomatiek gezichtsverlies lijden.
29-05-2010, 14:15 door Anoniem
Als hij ondertussen maar niet lelijk uitglijdt in de douchecel... dan lijdt ook niemand gezichtsverlies toch?

Nare zaak. Kan niks goeds uit voort komen.
30-05-2010, 11:08 door Witte Haai
Door Silver: Eerlijk gezegd begrijp ik niet eens waarom Engeland uberhaupt ooit overwogen heeft om hem uit te leveren. De man is Brits staatsburger en is als zodanig onderhevig aan het Britse recht. Hij is ook niet lijfelijk in Amerika maar gewoon in Groot Brittannie, dus waarom zou je zo iemand uitleveren? Als het nou een Amerikaan was, of zelfs een non-Brit dan begreep ik het nog. Ze horen hem gewoon zelf te berechten en -indien toepasbaar- in de bak te mikken.
De VS ziet het zo: Z'n daad had wel effect op Amerikaanse instanties op Amerikaans grondgebied.

Verder is het natuurlijk een schande, dat er over de rug van een psychiatrische patient, propaganda wordt bedreven.
05-06-2010, 10:31 door Anoniem
Precies. Wie was ook alweer die Nederlander een tijdje terug die XTC produceerde en/of verhandelde op grote schaal en vervolgens doodleuk werd uitgeleverd aan de VS op grond van een artikel dat hier niet eens strafbaar is?
Ene Dennis?

We stemmen er niet over, het komt slechts spaarzaam in de media, maar uiteindelijk gelden hier Amerika's regels als het hen zo uitkomt.
02-08-2010, 20:35 door Anoniem
In een interview met Project Camelot vertelde McKinnon dat hij met een eenvoudige netstat IP-adressen zag uit China, Duitsland, Nederland (!) en Rusland die ook op de netwerken aanwezig waren terwijl hij daar rondneusde. Waarschijnlijk van inlichtingendiensten uit die landen. Die pakken die lafaards natuurlijk niet aan, maar een nieuwsgierige privepersoon denken ze wel aan te kunnen. Die Clegg moet zijn burgers beschermen! Amerikanen worden ook niet uitgeleverd aan andere landen. En laat ze hun netwerken eens goed beveiligen; als je met een PC-Anywhere achtig programma op dergelijke netwerken kan binnenkomen, moet je bij jezelf te rade gaan, waar je mee bezig bent. Free McKinnon!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.