image

VS klaagt beruchte scareware bende aan

vrijdag 28 mei 2010, 03:46 door Redactie, 4 reacties

De Amerikaanse overheid heeft drie mannen aangeklaagd die betrokken zouden zijn met het verspreiden van scareware en daar meer dan 100 miljoen dollar mee verdienden. De bende maakte in meer dan 60 landen slachtoffers en wist meer dan een miljoen nep-virusscanners te verkopen. Eén van de aangeklaagde mannen leeft in de Verenigde Staten, de andere twee in Zweden en de Oekraïne. Het trio opereerde vanuit een Oekraïens bedrijf genaamd Innovative Marketing.

De software liet slachtoffers geloven dat hun computer met malware besmet was en ze alleen door het aanschaffen van de nep-virusscanner het probleem konden oplossen. Ook waarschuwde de software dat er fouten op het systeem waren gevonden die verholpen moesten worden. De aangeboden software bleek niet of nauwelijks te werken. Innovative Marketing werd in 2008 al door een rechter verboden om scareware te verkopen. Het ging onder andere om programma's zoals “DriveCleaner", “ErrorSafe", “Malware Alarm,” “Antivirus 2008” en “VirusRemover 2008.”

Advertenties
De bende hield zich ook bezig met het verspreiden van kwaadaardige advertenties. Zo werden tenminste zeven fictieve advertentiebureaus opgericht, die op de websites van andere bedrijven banners probeerden te plaatsen. De advertenties bevatte drive-by downloads, die de machines van ongepatchte bezoekers infecteerden. Vervolgens werd er dan scareware op de systemen geïnstalleerd.

De drie mannen zijn meerdere keren wegens "wire fraud" aangeklaagd, daarnaast eist de aanklager dat ze afstand van de honderd miljoen dollar doen die ze met hun praktijken verdienden. Op elke aanklacht van wire fraud staat een maximale gevangenisstraf van 20 jaar en een boete van 250.000 dollar.

Reacties (4)
28-05-2010, 08:19 door spatieman
ze zijn al eens aangeklaagd.
en heeft het geholpen ?
nee, ze gaan dood leuk door.
28-05-2010, 10:45 door Anoniem
“DriveCleaner", “ErrorSafe", “Malware Alarm,” “Antivirus 2008” en “VirusRemover 2008.”
Samen ook wel bekend als...: Winsaver!
28-05-2010, 11:10 door johanw
Als ze 60 jaar moeten zitten zullen ze wel stoppen (in de USA worden straffen gewoon bij elkaar opgeteld).
29-05-2010, 23:18 door Anoniem
Tjah de tijden van errorsafe, lastig was dat, doch...
Iets om ff na te lezen, leuk misschien ik weet het niet.

http://www.vragenforum.nl/bv2.php?article=23

Have Fun.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.