image

Scareware bende verkocht illegale Norton Antivirus

maandag 31 mei 2010, 12:25 door Redactie, 0 reacties

De scareware bende die vorige week door de VS werd aangeklaagd, hield zich eerst met softwarepiraterij bezig. Shaileshkumar "Sam" Jain, CEO van Innovative Marketing, was al in 2005 aangeklaagd wegens het verkopen van illegale Symantec producten. In 2008 werd hem door de rechter verboden om ook scareware te verkopen. Sinds begin 2009 is hij voortvluchtig voor de Amerikaanse autoriteiten en bevindt hij zich waarschijnlijk in de Oekraïne. Daar vandaan leidde hij Innovative Marketing, dat meer dan 100 miljoen dollar met de verkoop van nep-virusscanners verdiende.

Voortvluchtig
In 2005 was Jain al door Symantec aangeklaagd en moest hij het anti-virusbedrijf 3,1 miljoen dollar betalen. In de jaren daarvoor beheerde Jain verschillende websites, zoals Discountbob.com, shopenter.com en winantivirus.com, waarop hij valse Symantec producten aanbood. Het ging onder andere om illegale versies van Norton SystemWorks, Norton AntiVirus, Norton Ghost en pcAnywhere.

De miljoenen dollars die Jain hiermee verdiende, zou hij naar buitenlandse rekeningen hebben doorgesluisd. Het Amerikaanse Ministerie van Justitie heeft de man daarop aangeklaagd wegens witwassen. Ook de twee andere verdachten in de scareware-zaak zijn nog voortvluchtig, hoewel de autoriteiten verwachten dat één van hen zichzelf zal aangeven.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.