image

Experts: Windows beste keus voor bedrijven

donderdag 3 juni 2010, 00:07 door Redactie, 38 reacties

Bedrijven doen er verstandig aan om niet het voorbeeld van Google te volgen en Windows op de werkvloer te verbieden, zo waarschuwen verschillende beveiligingsexperts. "Als je bedrijf experts in Linux heeft, dan is het zinvol om Linux als standaard te gebruiken. Als je bedrijf Windows experts heeft, dan is het uitrollen van Linux, OS X of een ander besturingssysteem vragen om problemen", zegt Steve Manzuik, onafhankelijk security consultant en program manager van Microsoft’s Vulnerability Research program (MSVR).

Hij noemt de reactie van Google stupide, maar kan begrijpen dat ze bij de zoekgigant meer kennis van Linux hebben. "De overstap van Windows is geen security kopzorg, maar gezond verstand en ik vraag me af waarom ze Windows machines in de eerste plaats hadden." Voor de meeste bedrijven is dit een ander verhaal.

CISSP
Over verhalen gesproken, Manzuik is niet te spreken over het artikel van de Financial Times, dat volgens hem niets meer dan FUD is, gegenereerd door "anonieme" quotes van "anonieme bronnen." Het probleem met FUD, is dat topmensen en directeuren bij andere bedrijven het artikel lezen en denken dat als Google zoiets slims doet als het overstappen op een ander besturingssysteem om veilig te zijn, zij moeten volgen, zo merkt hij op.

"Vervolgens brengen ze een clueless IT Security Consultant binnen (beter bekend als CISSP) die deze mening bevestigt om maar uren te kunnen schrijven en de arme IT'ers moeten uiteindelijk volgen, waarbij ze hun bedrijf minder veilig maken dan het in de eerste plaats was", stelt Manzuik.

Overstap
Ook Mickey Boodaei, CEO van Trusteer, waarschuwt voor het verlaten van Windows. "Bedrijven die overwegen om over te stappen naar Mac of Linux, moeten beseffen dat hoewel er minder malware op deze platformen is, de overstap niet het probleem van gerichte aanvallen oplost en het zelfs nog erger kan maken."

Daarnaast is er volgens Boodaei het probleem dat de security gemeenschap jaren achter loopt als het gaat om beveiligingsproducten voor Mac en Linux. "Daardoor is er minder kans dat een security product zo'n aanval kan detecteren en blokkeren." Bedrijven vergroten daardoor juist hun kwetsbaarheid voor gerichte aanvallen, in plaats van dat ze die verkleinen.

PR
Analist Marissa Gluck noemt het goede PR voor Google om te suggereren dat Chrome OS veiliger dan Windows zal zijn. Wat betreft het gebruik van Windows bij Google stond ook zij te kijken. "Ik ben verrast dat Windows zelfs een keuze bij Google was. Ik betwijfel of Linux of Mac een optie voor nieuwe werknemers van Microsoft zijn. De meest technologiebedrijven staan erop dat hun werknemers hun eigen producten gebruiken of opensource gaan."

Reacties (38)
03-06-2010, 01:27 door Eerde
Dom gezwets & Grappig in het licht van het andere artikel: http://www.security.nl/artikel/33497/1/"Wegwerp_virtual_machines_zijn_de_toekomst".html?utm_source=rssfeed&utm_medium=rss&utm_campaign=rssfeed

Verder zeker nooit van SELinux of AppArmor gehoord...dus dat Linux een groter beveiligingsrisico is dan microsoft producten, raakt kant nog wal.
Ja, ja alle (IT)directeuren gaan meteen Google na-apen ;)
03-06-2010, 07:00 door soeperees
Hoe dufven zulke flapdrollen zich expert te noemen. Voor bedrijven die expliciet voor een bepaald OS kiezen, uit traditie of als direct gevolg van hun core business, is het inderdaad niet handig om over te stappen naar een ander OS. Ik noem ontwerpbureau's die erg gehecht zijn aan Mac, of .NET developers. De gemiddelde kantoorklerk zal het niet eens doorhebben als je stiekem Linux op z'n computer zet.

"Daarnaast is er volgens Boodaei het probleem dat de security gemeenschap jaren achter loopt als het gaat om beveiligingsproducten voor Mac en Linux."

De open-source-gemeenschap loopt juist jaren voor als het gaat om security. Bijvoorbeeld UAC wat pas vanaf Vista in windows zit en een hele slechte implementatie is van sudo (1980!). Betrouwbare software-repositories zodat je weet waar je software vandaan komt en verzekerd bent van snelle updates en patches. Wat Eerde al zei: SELinux en AppArmor.

Tegen de tijd dat het nodig is om standaard een virusscanner te draaien op *nix, zijn die beveiligingsbedrijven echt wel weer up-to-date en zijn er op zeker betere en gratis open-source alternatieven te vinden.

Daarnaast zijn er nog heel wat andere gegronde redenen om de overstap naar FOS te maken (kosten, open standaarden, stabiliteit, geen restricties, snelheid, enz.)

Deze "experts" zijn windows only experts en hebben null ervaring met welk ander OS dan ook. Net als al die MShuilebalken hier op Security.nl
03-06-2010, 07:58 door Anoniem
Wat een ei, die Mickey Boodaei. Ik draai al enige jaren Linux en heb, om virus uitwisseling tussen mijn systemen en windows bakken te voorkomen virusscanners van AVG en Bitdefender draaien (Nog nooit wat gevonden trouwens). Deze scanners zijn speciaal voor linux (servers) en doen dus zeker niet onder voor die van windows. Ik hoop dat de medewerkers van Trusteer meer kennis van zaken hebben.
Als mensen dit soort domme uitspraken doen, laat dan het interview achterwege;-)

AO
03-06-2010, 08:51 door cpt_m_
Door soeperees: Net als al die MShuilebalken hier op Security.nl
Ik heb het al eerder aangegeven, heb respect voor elkaars mening en voorkeuren en dat geldt natuurlijk ook voor jouw.

Ik kom trouwens een bericht van je tegen op een Ubuntu forum:
forum.ubuntu-nl.org/software-en-configuratie/bestanden-zoeken-en-toevoegen-aan-archief/

---------------------
Hallo allemaal,
Ik zoek een oplossing voor het volgende:
In een bepaalde map heb ik een aantal bestanden gewijzigd. Nu wil ik alleen de gewijzigde bestanden toevoegen aan een archive, met het volle bestandspad.
In windows kan je zoeken naar bestanden gewijzigd in de laatse 24 uur en daarna alle gevonden bestanden selecteren en met een rechtermuisklik toevoegen aan een rar.
Je hebt dan een rarbestand met de alleen de gewijzigde bestanden in hun oorspronkelijke mapstructuur.
Ik ben er nog niet achter hoe dit werkt onder linux. Heeft iemand enig idee?
---------------------

Waarschijnlijk heb je toch ook gewerkt met Windows en heb je een overstap gemaakt naar Ubuntu.
In plaats van Windows gebruikers voor huilebalken (wat dat ook mag betekenen) uit te maken kun je misschien je motivatie en kennis gebruiken om te vertellen waarom deze gebruikers moeten overstappen.
03-06-2010, 08:53 door Anoniem
Alle , daar gaan we weer, Linux niet goed, Windows Beter, nee Linux Beter ,man o man o man.
Ik gebruik all meer dan 10 jaar linux, maar ook af-en toe Windows , je soms niet niet anders.
Maar dat,dat zeggen mijn product is beter, nee mijn is beter, ik word daar zo gek van.
Als ik het maar zeggen, hoor "" Geen een OS is 100% veilig er zitten in alle fouten ""
We, kun er wel samen aan werken om het beter te maken hoor....
Zowel Windows( 1* geen opensourceproject maar er werken wel veel mensen aan ) , als Linux , off Mac(1*)

Dus "" Freedom off choice ""
03-06-2010, 08:53 door fluffyb53
2 zolderkamer-pc's migreren naar Linux stelt inderdaad niet veel voor maar als het pc-park wat groter is , loopt het niet helemaal zoals het moet. In München zijn ze nu al zeven jaar bezig met die migratie.

http://www.automatiseringgids.nl/artikelen/2010/13/m-nchen-neemtde-tijd-voor-openoffice-en-linux.aspx
http://limuxwatch.blogspot.com/

Beveiliging is nooit een hoofdereden om te migreren en het grootste obstakel zijn applicaties. Benieuwd wat het uiteindelijke kostenplaatje gaat zijn van de München-migratie als het in 2020 misschien gaat klaar zijn.

Overigens was de Win-Linux-migratie in 2003 een politieke beslissing omdat toen Suse Duits was. Een jaar later was Suse in Amerikaanse handen.
03-06-2010, 09:02 door Anoniem
Ach dit is toch weer een wc-eend verhaal.

Als je bedrijf Windows experts heeft, dan is het uitrollen van Linux, OS X of een ander besturingssysteem vragen om problemen", zegt Steve Manzuik, onafhankelijk security consultant en program manager van Microsoft’s Vulnerability Research program (MSVR).

Als iedereen dit voorbeeld volgt, heeft hij geen baan meer, dus lekker onafhankelijk.

Dit soort expert "zegt:" artikelen roept bij mij vaak hetzelfde gevoel op. Als je expert bent, dan heb je al je gezond verstand verloren?
03-06-2010, 09:20 door Anoniem
"Het probleem met FUD, is dat topmensen en directeuren bij andere bedrijven het artikel lezen en denken dat als Google zoiets slims doet als het overstappen op een ander besturingssysteem om veilig te zijn, zij moeten volgen, zo merkt hij op."


Maakt het iets uit welk voorbeeld de massa blindelings volgt?
03-06-2010, 09:24 door Silver
Wat mij voornamelijk irriteert is Manzuik's ontzettend stomme opmerking over CISSP's. Als jij iemand inzet die alleen maar CISSP heeft (zonder andere papieren of echte ervaring) als adviserende persoon in dit soort zaken dan ben je zelf stom bezig. Het CISSP curriculum gaat voornamelijk over de hoofdlijnen binnen informatiebeveiliging en is ook niet bedoeld als indicator voor kunde, maar eerder een brede catch-all. Ze noemen het examen niet voor niets een "inch deep and mile wide". Net als elk ander papiertje ligt de eventuele meerwaarde bij de persoon ZELF, en niet bij de certificering.

Twijfels? Doe jezelf eens een lol en zoek maar eens op CISSP op bijvoorbeeld LinkedIn en oordeel zelf of het meerendeel van de certificaathouders zo dom zijn als Manzuik doet voorkomen. Er zijn ongetwijfeld mensen geweest die toevallig de certificering hadden en stomme dingen gezegd hebben, maar die heb je overal. Dat is echt geen reden om de hele groep te stigmatiseren. Bovendien haalt hij hiermee de hele IT Security beroepsgroep omlaag. Bedankt Manzuik!


Full disclosure: Ja ik ben zelf CISSP. Nee ik denk niet dat ik de security-superheld ben omdat ik toevallig een CISSP certificering heb.
03-06-2010, 09:50 door Anoniem
Door fluffyb53: 2 zolderkamer-pc's migreren naar Linux stelt inderdaad niet veel voor maar als het pc-park wat groter is , loopt het niet helemaal zoals het moet. In München zijn ze nu al zeven jaar bezig met die migratie.

Hoewel het inderdaad aangeeft dat je niet lichtzinnig over dit soort migraties moet denken, is het niet een kwestie van niet lopen zoals het moet in dit geval, afgaande op het AG-artikel waar je naar linkt althans. Het interview begint met de uitleg dat het om 21 IT-afdelingen gaat die ieder afzonderlijk in een paar jaar hadden kunnen migreren. Het op één lijn brengen van al die IT-werelden is wat het zo'n langdurige klus maakt. Dat project houdt dus meer in dan alleen migreren, en dat is een keuze die ze bewust gemaakt hebben.

Bij de migratie naar OpenOffice.org hebben ze 21.000 sjablonen en macro's geïdentificeerd op 15.000 werkplekken. Dat wekt op mij de indruk dat ze 15.000 IT-afdelinkjes hadden aan te pakken, en dat is ook los van de migratie een fors probleem. Zo'n migratie dwingt je weliswaar dat soort sluimerende problemen onder ogen te zien, maar de migratie zelf is hier het probleem niet, elke situatie die je dwingt in kaart te brengen hoe je IT-landschap eruit ziet brengt het aan het licht.
03-06-2010, 10:05 door Anoniem
onafhankelijk security consultant en program manager van Microsoft’s Vulnerability Research program (MSVR)

Whoehahaha....
Ik directeur van WC-eend ben onafhankelijk toilletbril controlleur.
03-06-2010, 10:09 door Anoniem
Waarom wordt deze discussie gedomineerd door minder dan 1% van de os gebruikers?
Linux wordt bijna niet gebruikt en toch lopen ze met hun bekkie vooraan.
Praat mee als je voldoende aanwezig bent op de desktop en kijk wat er dan gebeurt, tot die tijd: gewoon niet praten.
03-06-2010, 10:23 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom wordt deze discussie gedomineerd door minder dan 1% van de os gebruikers?
Linux wordt bijna niet gebruikt en toch lopen ze met hun bekkie vooraan.
Praat mee als je voldoende aanwezig bent op de desktop en kijk wat er dan gebeurt, tot die tijd: gewoon niet praten.
"" Freedom off choice "" man, niemand moet linux of windows of mac, gebruiken......
1% ik denk dat wel meer is, maar ja wat maakt het uit......
03-06-2010, 10:58 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom wordt deze discussie gedomineerd door minder dan 1% van de os gebruikers?
Linux wordt bijna niet gebruikt en toch lopen ze met hun bekkie vooraan.
Praat mee als je voldoende aanwezig bent op de desktop en kijk wat er dan gebeurt, tot die tijd: gewoon niet praten.
Onder welke steen kom jij man !
03-06-2010, 11:35 door Eerde
Door cpt(m):
Ik heb het al eerder aangegeven, heb respect voor elkaars mening en voorkeuren en dat geldt natuurlijk ook voor jouw.
En met welk recht zeg jij dit ? Net als Balkie meen je dat mensen het recht hebben niet beledigd te worden. Wat een onzin.
Totdat je god bent (fat chance) kan je je belerende postings wat mij betreft achterwege laten.
03-06-2010, 11:36 door Eerde
Ach dit soort mannetjes zijn niets anders dan micro$oft $hills ;)
03-06-2010, 11:50 door Anoniem
Natuurlijk moet je niet overstappen op een OS als je de experts niet om het te onderhouden. Welke flapdrol gaat dat nou doen.
03-06-2010, 13:39 door rsterenb
Hij noemt de reactie van Google stupide, maar kan begrijpen dat ze bij de zoekgigant meer kennis van Linux hebben. "De overstap van Windows is geen security kopzorg, maar gezond verstand en ik vraag me af waarom ze Windows machines in de eerste plaats hadden."

Huh? Hij ontkracht hier zijn eigen woorden: wanneer je als Google, dat echt voldoende Linux kennis binnen heeft, deze stap zet dan is het -dus- helemaal niet stupide.
03-06-2010, 14:11 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom wordt deze discussie gedomineerd door minder dan 1% van de os gebruikers?
Linux wordt bijna niet gebruikt en toch lopen ze met hun bekkie vooraan.
Praat mee als je voldoende aanwezig bent op de desktop en kijk wat er dan gebeurt, tot die tijd: gewoon niet praten.
Door Anoniem: Waarom wordt deze discussie gedomineerd door minder dan 1% van de os gebruikers?
Linux wordt bijna niet gebruikt en toch lopen ze met hun bekkie vooraan.
Praat mee als je voldoende aanwezig bent op de desktop en kijk wat er dan gebeurt, tot die tijd: gewoon niet praten.
Aha, dus alleen als je toevallig deel uitmaakt van de grootste groep mag je hier iets zeggen?
OS/X wordt op 6-8% van de computers gebruikt. Is die groep al groot genoeg of moeten Apple-gebruikers ook braaf hun mond houden en aandachtig luisteren naar de wijsheden die de grote Windozed massa verkondigt?
En wat mogen mensen die naast linux en/of OS/X ook WIndows gebruiken dan wel en niet zeggen hier?
De CU mag niets zeggen in de 2e kamer omdat ze maar een paar zetels hebben?
Had Galileo z'n mond moeten houden toen hij ontdekte dat onze aarde niet het middelpunt van ons heelal is? Volgens de kerk wel in elk geval, al kwam die daar na slechts 350 jaar op terug.
Zelden heb ik zo'n onvoorstelbaar domme opmerking gezien. Zoveel onbenul, hilarisch!
Je zal wel tot die grote groep mensen horen die nog steeds geloven dat er net zoveel malware voor Apple en linux komt als voor Windows, als die OS-sen maar genoeg gebruikt gaan worden.
Zogenaamde 'experts' van Microsoft en anti-virusbedrijven roepen dat al decennia en het mooie is dat uit de cijfers voor OS/X tot op heden steeds het tegendeel blijkt (malware-marktaandeel nul procent).
Praat mee als je in staat bent om ten minste een beetje na te denken en kijk wat er dan gebeurt, tot die tijd: gewoon niet praten.
03-06-2010, 14:43 door Anoniem
Door rsterenb:
Hij noemt de reactie van Google stupide, maar kan begrijpen dat ze bij de zoekgigant meer kennis van Linux hebben. "De overstap van Windows is geen security kopzorg, maar gezond verstand en ik vraag me af waarom ze Windows machines in de eerste plaats hadden."

Huh? Hij ontkracht hier zijn eigen woorden: wanneer je als Google, dat echt voldoende Linux kennis binnen heeft, deze stap zet dan is het -dus- helemaal niet stupide.

Dat bedoelt hij niet. Hij vind de argumenten die Google aandraagt voor de overstap stupide.
03-06-2010, 15:31 door Anoniem
Door Silver: Wat mij voornamelijk irriteert is Manzuik's ontzettend stomme opmerking over CISSP's. Als jij iemand inzet die alleen maar CISSP heeft (zonder andere papieren of echte ervaring) als adviserende persoon in dit soort zaken dan ben je zelf stom bezig. Het CISSP curriculum gaat voornamelijk over de hoofdlijnen binnen informatiebeveiliging en is ook niet bedoeld als indicator voor kunde, maar eerder een brede catch-all. Ze noemen het examen niet voor niets een "inch deep and mile wide". Net als elk ander papiertje ligt de eventuele meerwaarde bij de persoon ZELF, en niet bij de certificering.

Een onervaren CISSPer zou niet mogen kunnen bestaan. Een van de vereiste om het CISSP examen te mogen doen is (even uit m'n hoofd) minimaal 3 jaar security ervaring in minimaal 2 domeinen.
Ik ben het overigens helemaal met je eens.
03-06-2010, 15:46 door Anoniem
Waarom worden linux gebruikers altijd zo boos. Ik merk dat er heel veel frustratie zit.
Ik kan me dat ook wel voorstellen als je zon klote os hebt en eigenlijk geen echte os kunt betalen.
Zou me ook gefrustreerd voelen.

Maar ja je komt natuurlijk niet aan de bak met Linux.
03-06-2010, 16:48 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom worden linux gebruikers altijd zo boos. Ik merk dat er heel veel frustratie zit.
Ik kan me dat ook wel voorstellen als je zon klote os hebt en eigenlijk geen echte os kunt betalen.
Zou me ook gefrustreerd voelen.

Maar ja je komt natuurlijk niet aan de bak met Linux.

Heeft , niets met "kunnen" te maken ik kan zeker Windows betalen.
Maar ik wil niet een Robot zijn, die met een paar muis clicks iets kan.
Ik , denk liever na, daarom gebruik ik Linux.
Het is Wel kloten dat jij, er niets van af weet hoor....en dat je Linux haat.
03-06-2010, 17:15 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom worden linux gebruikers altijd zo boos. Ik merk dat er heel veel frustratie zit.
Ik kan me dat ook wel voorstellen als je zon klote os hebt en eigenlijk geen echte os kunt betalen.
Zou me ook gefrustreerd voelen.

Maar ja je komt natuurlijk niet aan de bak met Linux.

Heeft , niets met "kunnen" te maken ik kan zeker Windows betalen.
Maar ik wil niet een Robot zijn, die met een paar muis clicks iets kan.
Ik , denk liever na, daarom gebruik ik Linux.
Het is Wel kloten dat jij, er niets van af weet hoor....en dat je Linux haat.
Mensen, dit is wel grof hoor ! en stom hoor kijk naar dit eens ::
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Windows_and_Linux
03-06-2010, 17:27 door Anoniem
Source code form : Wikipedia.

Desktop OS :
-------------------------------------
Windows : 92%
Linux : 1.07%

Server OS :
-------------------------------------
Windows Server : 33.8 %
Linux server : 7.3 %

supercomputer OS :
--------------------------------------
Windows : 1.0 %
Linux 88%
03-06-2010, 17:38 door Anoniem
Nouja, ik denk wel dat het experts zijn ...... ; Windows Experts...

Iedere Unix/Linux beheerder kan ook Windows beheren maar andersom niet. Dit soort experts zijn bang voor hun broodwinning omdat ze alleen maar Windows kennen.

'T zijn een beetje domme experts dus.
03-06-2010, 17:50 door SirDice
Wat het linux fanboi gilde hier uit het oog lijkt te verliezen, en wat ook de strekking van het artikel is, is dat de meeste bedrijven nul komma nul Linux expertise in huis hebben. Ze hebben echter wel Windows expertise in huis. De strekking van het artikel is 'schoenmaker blijf bij je leest'. Ga niet halsoverkop alles migreren omdat Google meent dat het veiliger is. Omdat die bedrijven onvoldoende (linux) kennis van zaken hebben maken ze het waarschijnlijk alleen maar erger i.p.v. beter.

Dat Google overstapt naar linux lijkt me duidelijk. Men heeft linux kennis in huis, het bouwt nota bene een eigen OS gebaseerd op Linux. Gezond verstand zegt dat het dan slim is dat je je eigen product gebruikt. Overigens wilde Google ook Mac's in de ban gooien maar dat stuitte op teveel weerstand van het personeel.
03-06-2010, 18:36 door Anoniem
Linux IS open source.... Maar waarom laat Google de keuze aan werknemers? De grote vraag is: waarom niet?

Linux kent tot op de dag van vandaag nog geen enkel virus. Stabiel en veilig dus. Kennis nodig? Jazeker. Maar om Windows-server te draaien voor KMO niet zeker? Linux heeft tot nu toe geen anti-virus. Mac-gebruikers ooit al over virussen horen klagen?

Dus : Linux is handig, beter, maar experts voor nodig. Eens expert in huis: nooit meer Windows, da's zeker....
03-06-2010, 18:39 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom worden linux gebruikers altijd zo boos. Ik merk dat er heel veel frustratie zit.
Ik kan me dat ook wel voorstellen als je zon klote os hebt en eigenlijk geen echte os kunt betalen.
Zou me ook gefrustreerd voelen.

Maar ja je komt natuurlijk niet aan de bak met Linux.

Dit soort opmerkingen toont aan dat sommige mensen geen benul hebben van wat Linux is.
Je bent echt olie als je dit zegt. Ben verbonden aan school met 378 stand-alones, draaien Windows.
Server en mailserver volledig op Ubuntu. Nooit eerder draaide alles zo vlot.

Heeft dus de ballen te maken met prijs of kosten, wel met kwaliteit en stabiliteit.
03-06-2010, 18:47 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Waarom wordt deze discussie gedomineerd door minder dan 1% van de os gebruikers?
Linux wordt bijna niet gebruikt en toch lopen ze met hun bekkie vooraan.
Praat mee als je voldoende aanwezig bent op de desktop en kijk wat er dan gebeurt, tot die tijd: gewoon niet praten.
Onder welke steen kom jij man !

Linux bijna niet gebruikt? We zijn 2010 he kerel... Open your lazy eyes...

Linux en zeker Ubuntu maken steeds meer opmars. Ik geef zelf les aan kortgeschoolden in basis pc.
Deze mensen kopen bij Oxfam pc met alles op en aan voor 99euro, proper geïnstalleerd met linux en
open office. Mailen met Thunderbird, surfen met mozilla. Wie the fuck doet beter?
03-06-2010, 18:49 door Eerde
SirFUD
Terug naar de lagere school: "fanboi" Hahaha !
03-06-2010, 22:12 door Anoniem
Elke "Expert" weet dat Windows niet de beste optie is.
03-06-2010, 23:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-06-2010, 02:59 door Anoniem
"Als je bedrijf experts in Linux heeft, dan is het zinvol om Linux als standaard te gebruiken. Als je bedrijf Windows experts heeft, dan is het uitrollen van Linux, OS X of een ander besturingssysteem vragen om problemen"

DUH!

Ja natuurlijk ga je jongens die MCSE hebben geen Linux server laten adminnen!!! Tien minuten alles is naar de !@#$%^&*
04-06-2010, 03:07 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom wordt deze discussie gedomineerd door minder dan 1% van de os gebruikers?
Linux wordt bijna niet gebruikt en toch lopen ze met hun bekkie vooraan.
Praat mee als je voldoende aanwezig bent op de desktop en kijk wat er dan gebeurt, tot die tijd: gewoon niet praten.

Wedden dat de provider via wie jij jouw internetverbinding hebt zodat je deze onzin kan posten op UNIX of een afgeleide ervan draait!
Ik kan je in ieder geval zeker vertellen dat het geen product van Billy is hoor.
04-06-2010, 08:17 door Anoniem
En weer stuiven de Linux boys erop af als bijen op honing.
Wat hebben jullie te bewijzen? Als Linux echt zo goed is dan hoeven jullie toch niets te zeggen.
Maar uit ervaring weet ik dat als je linux in huis neemt je problemen in huis neemt. Geen goede updates naar nieuwe versies, geen goede ondersteuning. Uiteindelijk ben je veroordeeld om het opnieuw te installeren.
Of je komt bij een paar boys die wel iets kunnen compileren met dit en dat.
Als professioneel bedrijf zou ik dit niet willen.
04-06-2010, 09:16 door SirDice
Door Anoniem:
"Als je bedrijf experts in Linux heeft, dan is het zinvol om Linux als standaard te gebruiken. Als je bedrijf Windows experts heeft, dan is het uitrollen van Linux, OS X of een ander besturingssysteem vragen om problemen"

DUH!

Ja natuurlijk ga je jongens die MCSE hebben geen Linux server laten adminnen!!! Tien minuten alles is naar de !@#$%^&*
Even zo is het ook niet echt aan te raden on een *nix admin een windows server te laten beheren. Ook dan is alles in no-time naar de kloten.
04-06-2010, 11:34 door SirDice
Door pemmerik: Voor embedded systemen kan ik zo snel geen informatie vinden.
De markt van embedded systemen is ontzettent groot en volgens mij speeld Micro$oft daar geen rol van betekenis, Linux wel.
Windows CE en Windows XP Embedded worden vrij veel gebruikt. XP Embedded kom je veel tegen op geldautomaten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.