image

Pentagon krijgt 250.000 poortscans per uur

vrijdag 4 juni 2010, 12:54 door Redactie, 11 reacties

Volgens de allereerste Amerikaanse cybergeneraal krijgt het Pentagon elk uur meer dan 250.000 poortscans te verduren, wat neerkomt op meer dan 6 miljoen per dag. De leider van het U.S. Cyber Command vindt dat cyberspace enorme mogelijkheden voor de toekomst biedt, maar ook enorme problemen. Het was de eerste keer sinds zijn benoeming dat Keith Alexander in het openbaar sprak.

"Zoals president Obama's nationale beveiligingsstrategie stelt is onze digitale infrastructuur een nationale asset, en is het beschermen ervan, terwijl we de privacy en burgerrechten respecteren, een nationale prioriteit." Tegenover toehoorders liet Alexander weten dat Amerika een aantrekkelijk doelwit in cyberspace is. In totaal beschikt het Amerikaanse leger over meer dan 7 miljoen machines, aanwezig in 15.000 netwerken, met 21 satelliet gateways en 20.000 commerciële circuits.

Frontlinie
Ongeautoriseerde gebruikers zouden 250.000 keer per uur de machines scannen. Volgens Alexander kan de digitale frontlinie deze uitdaging aan, maar hij maakt zich zorgen over andere netwerkdreigingen, zoals buitenlandse mogendheden, terroristen, criminelen organisaties en individuele hackers. "Onze data moet beschermd zijn. We hebben een enorme uitdaging voor ons als land, als departement en als leiding."

Reacties (11)
04-06-2010, 13:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-06-2010, 13:57 door Anoniem
Klinkt als een Amerikaan, klinkt als een militair... Hoe lang voordat hij klinkt als iemand die wereld oorlog 3 veroorzaakt?
04-06-2010, 14:21 door Berserk
"Volgens Alexander kan de digitale frontlinie deze uitdaging aan, maar hij maakt zich zorgen over andere netwerkdreigingen, zoals buitenlandse mogendheden, terroristen, criminelen organisaties en individuele hackers"

Andere netwerk dreigingen... Duh. De PLA/Chinese leger zal ie bedoelen.

Volgens het gelinkte artikel;
"Alexander cited the people of Cyber Command and the National Security Agency as key in meeting the cyber challenge, emphasizing the importance of recruiting, training and retaining the best talent to operate effectively in cyberspace."

“Cyberspace is among the most important current and future challenges the DoD and our nation faces,” he said. “It is a privilege and an honor to be part of our cyber team.”

En precies daar gaat het dus helemaal mis.
Het probleem met de VS is dat ze bruut achterlopen op de PLA qua mindset.
Waar in China elke briljante hacker/cracker met een creatieve geest simpelweg wordt ingelijfd, worden ze in de VS simpelweg in de gevangenis gepleurd.
Als de VS niet (binnen afzienbare termijn) gebruik gaan maken van de gezamenlijke intelligentie van (vnl. ethical-) hackers dan hebben ze bij voorbaat al verloren.
Miljarden investeringen in defensieve netwerken, het trainen van medewerkers via precies uitgestippelde paden en dan op een jaarlijkse Cyber Defense Exercise testen of hun linux/bsd config overeind blijft en zo kijken wie werkelijk talent heeft, is zotternij.
Het gaat om de creatieve geesten. Die moeten ze binnenhalen en houden.
Creativiteit laat zich niet drillen of opleiden en die wordt alleen gestimuleerd door de wens om te ontdekken.
Het afstraffen van die creativiteit middels het US rechtsysteem, is de reden waarom de US deze cyber war kunnen gaan verliezen.
Geen land kan de USA verslaan, behalve de USA zelf. En daar zijn ze druk mee bezig.
04-06-2010, 16:54 door Anoniem
die opmerking doet me denken aan een ex-IT-manager, die liep aan de directie te verkondigen dat hij afgelopen jaar meer dan 500 virusbesmettingen had opgelost en voorkomen. (op een manier waarop het net leek alsof hij persoonlijk alle data op het netwerk nakeek voordat het binnen kwam).

dat getalletje kwam gewoon uit de fortigate :')
04-06-2010, 22:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-06-2010, 13:13 door Anoniem
Ik begrijp in alle respect niet goed waarom ze vreemde landen uberhaupt toelaten te proberen om verbinding te maken (hoewel ik het bij satellieten wel kan snappen, je richt een schotel erop en gaat aan het scannen)....Daarnaast is het volgens mij mogelijk om adressen (of volledige ip-reeksen) te blokkeren die dit soort dingen proberen. Doe ik ook al.

Ik denk gewoon dat het omgekeerde strategie is. Kijken waar de aanvallen vandaan blijven komen en daar een tegenaanval op uitoefenen. Of wachten tot er een werkelijk conflict is en daarna de organisatie pas plat leggen. Het duurt dan even voordat er nieuwe ip-reeksen gebruikt kunnen worden. Beter zou zijn als er hier een grafiekje bij zou staan waar de aanvallen vandaan komen. Misschien komen 249.999 scans wel van de nsa vandaan om te kijken of er een poort open staat.

Of horen hierbij ook de onbeveiligde drones in afghanistan en irak wel bij whahahaha

Non-informatie verhaal dit.

Of nee, de generaal heeft gesproken. Dat is het verhaal.

Het Orakel.

en idd een mooie spreuk, niemand kan de usa kapot maken behalve de usa zelf.
05-06-2010, 13:31 door Anoniem
Do.. you.. want.. to.. play .. a .. game?
07-06-2010, 10:37 door Dev_Null
Ongeautoriseerde gebruikers zouden 250.000 keer per uur de machines scannen.
Mooie "life" testomgeving voor je firewalls en andere online security maatregelen.

Ik ben benieuwd wat ze zelf voor een offensieve maatregelen in huis hebben om terug te slaan, omdat ze als doelsteling hebben in 2025 het gehele cyberspace te kunnen domineren en iedere online computer willen kunnen binnenvallen op afstand

http://csat.au.af.mil/2025/
http://www.spacedaily.com/reports/Analysis_USAFs_cyber_offense_capability_999.html
http://www.aviationweek.com/aw/generic/story_channel.jsp?channel=defense&id=news/CYBER112509.xml
07-06-2010, 13:41 door Anoniem
Door Anoniem: Do.. you.. want.. to.. play .. a .. game?

Global Thermonuclear War

(ken je klassiekers :-)
07-06-2010, 14:52 door Anoniem
"Waar in China elke briljante hacker/cracker met een creatieve geest simpelweg wordt ingelijfd, worden ze in de VS simpelweg in de gevangenis gepleurd."

Volstrekte onzin, kijk eens naar de ontwikkelingen rondom het U.S. Cyber Command. Men probeert juist grote aantallen 'creatieve hackers' te werven momenteel t.b.v. Amerikaanse cyberwarfare inspanningen.
08-06-2010, 14:17 door Anoniem
Tijd dat ze Banner-Space gaan verkopen :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.