image

Apple: sneller draadloos netwerk met WPA2

vrijdag 4 juni 2010, 15:40 door Redactie, 8 reacties

Apple heeft instructies online gezet waarin het uitlegt dat met WPA2 beveiligde WiFi-netwerken over een snellere verbinding beschikken. Het gaat dan om gebruikers van Apple AirPort, die niet boven de 54 Mbps (megabits per seconde) uitkomen, ondanks het feit dat ze een sterk signaal hebben. Het probleem zit volgens Apple in het gebruik van WEP of WPA.

"Dit gedrag is normaal. Het gebeurt omdat de maximale doorvoer van 802.11n met WEP of WPA (TKIP) authenticatie 54 Mbps is, zoals gespecificeerd in de IEEE 802.11n standaard", zo is te lezen in de instructies. Wie met een Apple AirPort de volledige bandbreedte wil gebruiken, moet daarom WPA2 instellen.

Reacties (8)
04-06-2010, 16:50 door D0rus
LOL, wie nog WEP gebruikt kan er beter voor kiezen de beveiliging geheel uit te schakelen, zo'n lage graad van versleuteling voegt toch niets toe. Of natuurlijk WPA2 aanzetten.
04-06-2010, 19:48 door Anoniem
WEP voegt natuurlijk wel iets toe, mensen moeten iets meer moeite doen om binnen te komen.. Maar het is inderdaad aan te raden toch wpa2 te gebruiken..
05-06-2010, 10:58 door Anoniem
Door D0rus: LOL, wie nog WEP gebruikt kan er beter voor kiezen de beveiliging geheel uit te schakelen, zo'n lage graad van versleuteling voegt toch niets toe. Of natuurlijk WPA2 aanzetten.

Ben blij dat mensen in ieder geval WEP aan hebben staan. Vergeet niet, dat de gemiddelde gebruiker hard- of software pas vervangt zodra dat nodig is. Dus een oud systeem dat alleen met WEP overweg kan en een router die 802.11 in alle smaken ondersteunt, betekent dat ze WEP aanzetten.
05-06-2010, 12:43 door ej__
Nee, WEP voegt al jaren NIETS toe. Alleen WPA2 is goed genoeg, tenzij er additionele maatregelen zoals VPN verplichting wordt toegevoegd...

EJ
06-06-2010, 22:42 door Anoniem
Als de passphrase 1234 dan maakt het niet uit wat er gebruikt wordt ;)
07-06-2010, 11:32 door Anoniem
Volgens mij kan een gevangenisstraf van maximaal een jaar worden opgelegd bij breken van een beveiliging als WEP, puur voor het breken van de code. Voor het afluisteren van de gegevens kan misschien ook een straf worden opgelegd. Bij misbruik van tools kan geloof ik ook nog eens een straf worden opgelegd voor de tools die dit mogelijk maken. WEP voegt dus wel iets toe als je kan bewijzen dat iemand misbruik heeft gemaakt van je verbinding.
07-06-2010, 16:19 door SirDice
Door Anoniem: Volgens mij kan een gevangenisstraf van maximaal een jaar worden opgelegd bij breken van een beveiliging als WEP, puur voor het breken van de code. Voor het afluisteren van de gegevens kan misschien ook een straf worden opgelegd. Bij misbruik van tools kan geloof ik ook nog eens een straf worden opgelegd voor de tools die dit mogelijk maken. WEP voegt dus wel iets toe als je kan bewijzen dat iemand misbruik heeft gemaakt van je verbinding.
Je hoeft tegenwoordig geen versleuteling te breken om strafbaar te zijn. Het zonder toestemming op een (open) netwerk zitten is al voldoende. De maximum straf is overigens 4 jaar.
08-06-2010, 01:31 door Anoniem
Door Anoniem: Voor het afluisteren van de gegevens kan misschien ook een straf worden opgelegd.

Nee, 'afluisteren' bestaat feitelijk niet met etherverkeer. Etherfrequenties zijn publiek domein. Je bent pas in overtreding volgens de Dienst Telecom (voorheen Radio Controledienst) als je 'speciale maatregelen neemt om het signaal op te vangen, omdat het in normale omstandigheden niet voor je te ontvangen is' ofwel bijv. op het dak van een flat gaan staan om je antenne zo hoog mogelijk te krijgen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.