image

Amazon rekent extra voor HTTPS-verkeer

dinsdag 8 juni 2010, 13:43 door Redactie, 1 reacties

De clouddienst van Amazon ondersteunt nu ook HTTPS, maar gebruikers moeten hier wel extra voor betalen. CloudFront is een dienst om populaire content, zoals films, foto's, audio, software en andere media te verspreiden. Tevens ondersteunt het streaming audio en video. Voorheen ging dit alleen over HTTP, maar op verzoek van klanten is nu ook HTTPS toegevoegd. "HTTPS laat je content over een versleutelde verbinding versturen, wat de authenticiteit van de content verzekert", aldus Amazon.

Content wordt zowel over HTTP als HTTPS aangeboden, tenzij beheerders expliciet instellen dat het alleen over HTTPS is toegestaan. De extra beveiliging gaat gebruikers wel meer kosten. Voor 10.000 HTTP requests vraagt Amazon 0,0075 dollar, terwijl het versleutelde HTTPS-verkeer per 10.000 requests 0,01 dollar kost. In het geval van normale HTTP requests verlaagde Amazon de prijs met 25%.

Verder heeft het bedrijf een extra "edge locatie" in New York City geopend, waardoor het totaal aantal op 16 komt, waaronder één in Amsterdam.

Reacties (1)
08-06-2010, 17:29 door spatieman
DDOS op HTTPS verkeer dan maar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.