image

Fototoestellen Olympus met virus besmet

woensdag 9 juni 2010, 16:16 door Redactie, 2 reacties

Olympus Japan waarschuwt klanten die een Stylus Tough 6010 hebben gekocht dat er een virus op de geheugenkaart staat. De malware probeert systemen te infecteren zodra het op de computer wordt aangesloten en AutoRun staat ingeschakeld. Volgens Olympus lopen 1.700 toestellen risico, toch maakt het excuses voor het incident en zegt het maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen (vertaling). Tevens is er een tool online gezet waar klanten het serienummer van hun toestel kunnen controleren.

"Helaas is die alleen in het Japans beschikbaar, wat niet echt handig is voor toeristen en zakenlieden die de camera hebben gekocht tijdens hun verblijf in het land", zegt Graham Cluley van Sophos. Onlangs werd bekend dat ook de geheugenkaart van verschillende Samsung smartphones met AutoRun malware besmet was geraakt.

Reacties (2)
09-06-2010, 17:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-06-2010, 19:58 door Anoniem
Of je koopt zelf een lege geheugenkaart met meer oplsagacapaciteit,en haalt de originele eruit wanneer je deze fofo camera koopt.
Tevens zal denk ik in de gevallen van malwarebesmetting met je originele geheugenkaart je virusscanner meteen wel alarm slaan wanneer je een van deze camera´s van Olympus aansluit op je pc.
Het zal dan natuurlijk wel een beetje afhangen van welke virusscanner je gebruik maakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.