Privacy - Wat niemand over je mag weten

Is dit waar ?

10-06-2010, 15:22 door Anoniem, 13 reacties
http://zaplog.nl/zaplog/article/windows_7_met_realtime_telefoon_naar_microsoft
Of de zoveelste uiting van complot-denken ?

afz.: een gelukkige Linux-gebruiker.
Reacties (13)
10-06-2010, 16:26 door SirDice
Pffff. Wat een partij onzin zeg..
10-06-2010, 16:54 door spatieman
Mischien SirDice.
Maar een paar dingen in het verhaal moeten toch wel dingen zijn om over na te denken.
10-06-2010, 17:10 door SirDice
Door spatieman: Maar een paar dingen in het verhaal moeten toch wel dingen zijn om over na te denken.
Sorry, maar iemand die spoken ziet als WMP checked of je de juiste codec hebt neem ik niet echt serieus. Dat verhaal over die 'twee poorten' is volledig uit de lucht gegrepen. Virus updates die als phone-home misbruikt zouden worden. De eeuwig durende urban legend over MS en opsporingsdiensten. Zelden zoveel onzin bij elkaar gezien.
10-06-2010, 22:46 door Anoniem
Eens, je moet wel een heel erg aluhoedje (of erg goedgelovig) zijn als je dit serieus neemt :)
11-06-2010, 13:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-06-2010, 14:17 door Anoniem
Ik ben de plaatser van dit draadje. Ik gebruik al sedert 1998 geen windows meer, dus kan e.e.a. niet beoordelen. Wat mij triggerde, was, wat onder : "En wat ze jouw er niet hebben bijverteld..." werd beweerd.

Als het systeem gewoon blijft doordraaien, zou men via het aftappen (router-logs) van de internet-verbinding kunnen controleren, hoe vaak het systeem 'terugbelt' naar MS. Eens per kwartier lijkt mij veel, maar nogmaals, ik heb geen windows, dus kan dat niet nagaan. Ook niet, wat voor info allemaal wordt meegezonden, zoals wordt beweerd: "serienummer, IP-adres en de fat-tabel overgestuurd compleet met bestandenopgaven". Vooral de laatste 2 lijken mij een inbreuk op de privacy.
Wel is mij bekend, dat MS de NSA heeft geraadpleegd alvorens windows7 uit te brengen, kan echter niet zo gauw het draadje produceren. Daar heeft MS echter geen geheim van gemaakt, al geeft dit te denken, gezien de aard en handelwijze van die instelling. In hoeverre dit ook tot de 'urban legend' (aldus SirDice) behoort, kan ik dus ook niet inschatten.

Mijn systeem (Mandriva) "belt naar huis" tijdens het opstarten, om te zien of er updates zijn. Dit wordt (standaard) iedere 4 uur herhaald, te zien middels een pop-up. Als ik het proces uitzet of de interval verander, staat alleen het updateproces uit c.q. past het zich aan. Verder gebeurt er niets buiten mijn medeweten om, gezien de logs van mijn router.

Zie dit a.u.b. niet als windows-bashing, we leven (nog) in een vrij land, dus moet iedereen gebruiken wat 'ie zelf wil.
Ik ben alleen ge-interesseerd in de werking van het systeem en de eigenaardigheden ervan.
11-06-2010, 14:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-06-2010, 15:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-06-2010, 18:48 door Hertebeast
Door unaniem:
Door sandor: Toch raar, er staat dat wanneer je eigenlijk geen modem of internet mogelijkheid hebt het systeem crasht :S. ik weet niet hoe het zit hoor maar als ik mijn internetkabel en alles eruit trek blijft windows 7 nog gewoon werken.

Internetverbindingsysteem, is niet je Windows Systeem

Internetverbindingssysteem? vertel, ik ben benieuwd...>_>
21-06-2010, 08:46 door KwukDuck
Door NielsT: Iedereen kan wel zo'n mooi artikel schrijven zonder enige bronvermelding. De auteur lacht zich vast rot dat er serieus over gediscussieerd wordt.

Maar ja, Linux is ook niet alles ;) http://shelleytherepublican.com/category/education/technical/linux


Zo zien we maar weer dat christenen of gelijksoortig religieus volk zich maar beter niet kan wagen aan moderne technieken waar daadwerkelijk enige vorm van gezond verstand bij nodig is, want toegegeven is dat voor linux nogsteeds wel het geval om deze optimaal te kunnen gebruiken.
21-06-2010, 10:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-06-2010, 10:56 door fluffyb53
Nonsens etaleren is blijkbaar een specialiteit van zaplog. Neem hun virusscanner update-claim : Indien MSE dan is de update interval 24uur en kan alleen maar worden aangepast door een registry ingreep. Slimme gebruikers ( dus niet de staf van zaplog ) kunnen een taak plannen natuurlijk. Anderzijds : idd W7 komt niet met e-mail-client ,enz maar fact of the matter is dat de royalty-retailers - die toch het overgrote deel van de markt in handen heeft - Windows Live Essentials voor-installeert.
Zoals SirDice schrijft : onzin. Wedden dat ze op een dag gehackt worden , die zaplog-nobodies.
21-06-2010, 11:11 door Anoniem
Tja... Wanneer ik taalgebruik als "wat ze jouw er niet hebben" zie dan haak ik meteen af... Iemand die niet eens het onderscheid tussen jou en jouw weet te maken kan zich beter verre houden van activiteiten die enig vermogen tot nadenken vereisen :-(

Een objectieve linuxgebruiker
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.