image

Politie vindt gestolen iPad via iSpy-app

maandag 1 augustus 2011, 07:35 door Redactie, 10 reacties

De Nieuw-Zeelandse politie heeft een gestolen iPad teruggevonden nadat de eigenaar de dieven via de iSpy applicatie had opgespoord. De tablet werd samen met een auto gestolen. Het voertuig werd later teruggevonden, maar van de iPad ontbrak elk spoor. De eigenaar kon via de iSpy app echter zien waar zijn tablet zich bevond en waarschuwde vervolgens de politie.

De politie ging naar het huis waar de gestolen iPad zich zou bevinden, maar de bewoners ontkenden dit. De eigenaar van de tablet liet het apparaat toen een alarm afspelen, wat de agenten konden horen en wat voldoende reden was om het huis te betreden. Daar werd inderdaad de gestolen iPad gevonden. De vondst van het apparaat was tevens aanleiding om een verdere huiszoeking uit te voeren, waarbij nog meer gestolen goederen werden aangetroffen.

"Mensen zijn altijd paranoïde dat Apple je volgt, maar als je niets te verbergen hebt, heb je niets om je zorgen over te maken. Soms kan het zelfs in je voordeel werken", aldus de gelukkige eigenaar die zijn iPad weer terug heeft.

Reacties (10)
01-08-2011, 09:32 door dmace
iSpy is een applicatie waarmee je openbare webcams kunt bekijken. lijkt mij niet dat dit gebruikt is.
01-08-2011, 09:37 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-08-2011, 09:58 door Anoniem
Door @n0nym0u$:
Door dmace: iSpy is een applicatie waarmee je openbare webcams kunt bekijken. lijkt mij niet dat dit gebruikt is.

1e hit op Google:

iSpy is free, open source camera security software. iSpy provides security, surveillance, motion detection, online access and remote control.

Die is alleen voor windows. De versie die dmace noemt is voor iPad e.d.

Er kan eventueel wel een combinatie van software gebruikt zijn, waarbij op de machine die nog bij de eigenaar stond, iSpy draaide. Zie ook http://www.mobile-spy.com/ipadspy.html.

Peter
01-08-2011, 10:01 door Anoniem
misschien bedoelde ze spyeye :P
weten we ook meteen wie er achter het botnet zit
01-08-2011, 11:27 door Anoniem
Waarschijnlijk is gewoon met de zoek-mijn-iPad functie van Mobile Me gewerkt.
01-08-2011, 11:40 door Anoniem
maar als je niets te verbergen hebt, heb je niets om je zorgen over te maken. Soms kan het zelfs in je voordeel werken",

Juist.
Big brother...
01-08-2011, 12:17 door Anoniem
Handig, beetje software zien te installeren op andermans iPad, politie bellen en vervolgens een muziekje laten afspelen.
Zie je wel dat die van mij is?
01-08-2011, 23:34 door GNOE Inc.
Voor de liefhebbers, http://preyproject.com is ook een (open source) applicatie waarmee je ook gestolen computers/Laptops/Tablets/telefoons kunt terug vinden (Mac/Linux/Windows/Android/I-phone/I-pad). Deze kun je ook gebruiken zonder een account aan te maken bij dit project.

Een korte uitleg en review is te vinden op http://www.struinersunie.nl/Site/index.php/artikelen/31-algemeen-openbaar/60-de-dief-is-het-haasje.

Altijd makkelijk voor jaloerse echtgeno(o)t(en).
02-08-2011, 23:28 door Anoniem
Tja dit soort tracking tools zijn leuk hoor, maar ze hebben allemaal 1 grote flaw: herinstallatie van het OS en je apparaat is alsnog spoorloos...
03-08-2011, 17:00 door musiman
Door Anoniem: Tja dit soort tracking tools zijn leuk hoor, maar ze hebben allemaal 1 grote flaw: herinstallatie van het OS en je apparaat is alsnog spoorloos...
En het chassisnummer op alle plekken uit een auto wegveilen zorgt er ook voor dat de auto niet terug te vinden is. Maar dat neemt nog niet weg dat dankzij dit soort beveiligingsmethoden sommige cases kunnen helpen om de dader en de gestolen waar te vinden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.