image

Betaalautomaat Albert Heijn doelwit skimmers

maandag 1 augustus 2011, 07:48 door Redactie, 3 reacties

Een onbekend aantal klanten van een Albert Heijn in het Zuid-Hollandse Strijen is het doelwit van skimmers geworden, zo laat de politie weten. Een van de betaalautomaten van de supermarkt aan de Kerkstraat was bewerkt, waardoor pinpassen geskimd werden. De klanten merkten het skimmen bijvoorbeeld doordat hun pas geblokkeerd was omdat het banksaldo plotseling niet meer voldoende was, aldus politie.

De pinautomaat is inmiddels voor onderzoek in beslag genomen. Daarnaast zullen de banken gezamenlijk bij de politie aangifte doen. Het is onbekend wanneer de skimapparatuur geplaatst is.

Reacties (3)
01-08-2011, 13:23 door Anoniem
"Het is onbekend wanneer de skimapparatuur geplaatst is". De vraag is vooral HOE&DOOR WIE is deze skimapparatuur geplaatst? Je zou haast denken dat er winkelpersoneel bij betrokken is.Dat kan toch haast niet anders? Ja,of de schoonmakers die evt. na sluitingstijd komen schoonmaken.Vakkenvullers die 's avonds komen vullen? Wellicht toch een goed idee dat er altijd een betrouwbaar personeelslid aanwezig is als dergelijke werkzaamheden worden verricht? Ja of een camerabewakingssysteem dat de kassa's continu in de gaten houdt.Het is toch te gek voor woorden dat je niet eens meer veilig bij de appie heijn kan pinnen!? Kassa's en geldautomaten, ook die in de winkel horen door camera's te worden bewaakt,juist na sluitingstijd! Of door een betrouwbaar personeelslid,maar ja die moet ook wel eens even naar het toilet,of kan worden weggeroepen naar de telefoon om maar wat te noemen, en die criminele gastjes hebben maar heel even nodig om hun snode werkzaamheden uit te voeren.
01-08-2011, 19:41 door Anoniem
ja, ik ben het volstrekt met de schrijver eens. Het is te gek voor woorden. Er zouden bijvoorbeeld na sluitingstijd bewegingsensoren op de pinautomaten geplaatst kunnen worden. Ik vind dat winkels in het algemeen daar verantwoording voor dragen. Zij zouden voor de schaden aansprakelijk gesteld moeten worden. Gelukkig krijgen de benadeelden hun geld terug, maar juist die instelling leidt tot een passieve houding van de leiding. Dat blijkt wel. Het zou goed zijn dat AH voor een deel aansprakelijk gesteld zou moeten worden.
02-08-2011, 00:22 door Anoniem
Sorry hoor, maar dit is toch geen nieuws. Dit gebeurt dagelijks. Wat is hier zo bijzonder aan?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.