image

Microsoft lanceert nieuwe Hotmail-versie

woensdag 16 juni 2010, 00:01 door Redactie, 7 reacties

Microsoft is begonnen met de uitrol van een nieuwe Hotmail-versie, die eindelijk HTTPS ondersteunt. Naast volledige versleuteling zijn verschillende andere nieuwe opties toegevoegd, zoals een visuele herkenning van betrouwbare afzenders en een verbeterd mechanisme om wachtwoorden te herstellen. De Trusted sender optie helpt bij het herkennen van banken en andere partijen die regelmatig het slachtoffer van phishing zijn. In het geval van een legitieme afzender verschijnt er dan een logo.

Via full-session SSL wordt niet alleen het inloggen versleuteld, maar de gehele verbinding zolang men is ingelogd. De single-use code is een maatregel die gebruikers helpt bij het inloggen op publieke computers. De gebruiker kan Hotmail via sms om een eenmalig wachtwoord vragen, zodat men niet met het eigen wachtwoord hoeft in te loggen. Verder kunnen eigenaren nu hun telefoonnummer opgeven als bewijs dat ze de eigenaar van het account zijn. In het geval men het wachtwoord verliest of dat dit gestolen wordt, kan men via sms een code ontvangen om het account terug te krijgen.

Wachten
Microsoft waarschuwt dat niet iedereen meteen over de nieuwe versie beschikt. De Hotmail servers zijn in clusters verdeeld en Microsoft beschikt over honderden clusters. Het upgraden gebeurt per cluster, waarbij er wordt gewacht tot alles vlekkeloos werkt, voordat men de volgende cluster bijwerkt. Volgens de planning moet iedereen deze zomer over de nieuwe versie beschikken.

Reacties (7)
16-06-2010, 00:15 door Rubbertje
Wat gaan die smsjes kosten?
16-06-2010, 00:32 door Anoniem
Ik zie al wel een link naar de single use code, maar nog geen full session SSL en andere verbeteringen.
16-06-2010, 10:51 door Dev_Null
De gebruiker kan Hotmail via sms om een eenmalig wachtwoord vragen, zodat men niet met het eigen wachtwoord hoeft in te loggen. Verder kunnen eigenaren nu hun telefoonnummer opgeven als bewijs dat ze de eigenaar van het account zijn. In het geval men het wachtwoord verliest of dat dit gestolen wordt, kan men via sms een code ontvangen om het account terug te krijgen.

En zo .along the way..
- word je - als hotmail gebruiker - gedwongen om een mobiele telefoon (+kosten) aan te schaffen anders kun je geen sms ontvangen
- oogst Microsft nog meer privacy gevoelige data van Hotmail gebruikers..

Lekker bezig die jongens van Microsoft
16-06-2010, 12:09 door Anoniem
Het is te hopen dat ze de beveiliging nu EINDELIJK op orde hebben.
Ben de hoeveelheid spam die ik van andere Hotmail-gebruikers krijg namelijk een beetje beu. En heb zelf ook al een keer gehad dat iemand mijn adresboek in Hotmail gehackt had om iedereen namens mij even fijn wat spam te sturen...
16-06-2010, 13:23 door spatieman
en nu maar wachten op het eerste lek.
16-06-2010, 19:19 door Erwtensoep
Op tweakers.net les ik net ook dat ze de max. attachment size naar 10GB verhogen. Om dan niet gelijk je mailbox vol te hebben gaat het dan automatisch via je skydrive.
28-10-2010, 14:29 door Anoniem
We zijn inmiddels ruim 4 maanden verder en ik kan nog steeds nergens vinden wat me dat gaat kosten met die sms'jes.
Eerdere ervaring met die dure sms'jes van vage providers als Netsize waar je niet van af komt heb ik geen zin meer in.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.