image

"Prijzen security-oplossingen veel te hoog"

zondag 20 juni 2010, 10:41 door Redactie, 16 reacties

Tal van beveiligingsaanbieders hanteren te hoge prijzen, die tien jaar geleden nog waren gerechtvaardigd, maar vandaag de dag echt niet meer kunnen. Dat stelt Marco Weeber van WatchGuard. Een decennium geleden hadden bepaalde leveranciers state-of-the art security-oplossingen in huis, waar volgens Weeber een hoge prijs voor gevraagd kon en mocht worden.

"Inmiddels is deze supermoderne technologie van destijds een commodity geworden. Wat ooit de Ferrari onder de security-producten was, is inmiddels door de opkomst van concurrerende oplossingen een Audi geworden. Hiermee wil ik zeggen dat Audi prachtige auto’s maakt, maar niet de prijzen voor een Ferrari kan vragen. Al is het tussen een Ferrari en Audi tegenwoordig zeer klein."

Kwaliteit
Ook de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende security-producten zijn vandaag de dag zeer gering, zo merkt Weber op. "Terwijl de prijsverschillen vaak enorm van elkaar verschillen en dikwijls zeer hoge prijzen worden gevraagd. De toeleveranciers die relatief hoge prijzen vragen, zijn vaak de toeleveranciers die tien jaar geleden de state-of-the-art technologie hebben ontwikkeld. Zij zijn echter in de afgelopen jaren erg dicht tegen de concurrentie aan gaan zitten op het gebied van kwaliteit en dus zijn de hoge prijzen niet meer gerechtvaardigd."

Reacties (16)
20-06-2010, 11:44 door Anoniem
"Hoge" prijzen zijn gerechtvaardigd omdat het geen product is maar een service. Het is geen standaard softwarepakket, dat "af" is en daarna geen ontwikkeling meer vergt (op sporadische patches na). Er wordt continu gewerkt aan updates, met een steeds groter wordend team. De helpdesk biedt niet alleen hulp m.b.t. de software maar ook m.b.t het opruimen van infecties.

Het is ook niet zo dat hoge prijzen daadwerkelijk betaald worden. Vooral bij Amerikaanse bedrijven gaat er een flinke korting af bij grotere aantallen gebruikers.

Als je een product koopt met lage prijzen, moet je je toch afvragen hoe dat kan. Het moet uit de lengte of de breedte komen.
20-06-2010, 13:15 door Anoniem
Miljarden industrie die ontstaan is door een slecht product in de eerste plaats (Windows)
Met een veilig OS beginnen scheelt je meteen een pak duiten als thuisgebruiker.

Natuurlijk zou deze industrie zich altijd wel ontplooien voor de zakelijke markt, deze zijn nml sowieso wel het doelwit van malafide karakters, hier valt veel meer geld te rapen als op John Doe zijn rekening.
20-06-2010, 13:54 door Anoniem
Wat een waardeloos artikel. Geen enkele informatie of onderbouwing. Alleen maar wat oppervlakkige algemeenheden. Wat moet een lezer hier nu mee?
20-06-2010, 17:26 door ej__
Door Anoniem: Wat een waardeloos artikel. Geen enkele informatie of onderbouwing. Alleen maar wat oppervlakkige algemeenheden. Wat moet een lezer hier nu mee?
Begrijpen dat checkpoint cs overrated is.

EJ
20-06-2010, 20:17 door [Account Verwijderd]
Ik lees dit artikel als "boehoehoe wij van Watchguard willen ook bij de grote klanten en niet bij het MKB meespelen maar niemand wil ons boehoehoe".

En uiteraard de bevestiging dat de kwaliteit van security.nl nog altijd maar middelmaats is.
21-06-2010, 09:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-06-2010, 11:29 door Marc ter Bogt
Als Importeur en Distributeur van de GTA Firewall merk ik graag op dat er vaak meer is dan alleen de laagste prijs.
Belangrijk blijft goede ondersteuning naar re-sellers. partners en eindgebruikers zodat advies en implementatie bij elke partij naar wens en effectief is. Iets wat zich waardevol terug vertalen kan in de prijs.
21-06-2010, 12:14 door Anoniem
iemand al eens gekeken naar een volledig belgisch product? aXsGUARD Gatekeeper?
21-06-2010, 12:21 door Preddie
lol watchguard...... ik heb hier nog zoon box staan. ooit is mee getest en daar is het bij gebleven want het is de schroot hoop niet waardig. Je moet eerst het product kopen om vervolgens een abonnement af te sluiten voordat je uberhaupt gebruik kunt maken van van alles opties ...... kortom bagger dus, en zeker niet aan te raden.

Door Marc ter Bogt: Als Importeur en Distributeur van de GTA Firewall merk ik graag op dat er vaak meer is dan alleen de laagste prijs.
Belangrijk blijft goede ondersteuning naar re-sellers. partners en eindgebruikers zodat advies en implementatie bij elke partij naar wens en effectief is. Iets wat zich waardevol terug vertalen kan in de prijs.

Dus jij zorgt dat die troep naar Nederland komt, wil je das a.u.b. stoppen met het importeren van rotzooi? re-sellers, partners belangrijk? waar heb je die in godsnaam voor nodig, dat kost alleen maar geld. Gewoon verstand van zaken heb je nodig, niet meer en niet minder en dan weet je dat je een GTA firewall moeten laten staan waar hij staat, in het schap dus.......

op een aantal uitzonderingen na kun je het best gewoon een bak pakken met een opensource firewall / IDS systeem, je bent dan niet gebonden aan alle beperkingen die een leverancier je opgelegd, je kunt uitbreiden tot waar je wilt, je bent niet verplicht een veel kostend abonnement af te sluiten. het enige dat je nodig hebt..... is verstand van zaken dat is iets waardevol dat zich niet hoeft vertalen in een prijs....

Tot slot misschien wel het grootste voordeel, je hebt geen last van die sales mannetjes die "hun" product even mooier komen maken dan het is en in 5min het apparaat de helft meer aan functionaliteit geven dan mogelijk .....
21-06-2010, 12:32 door Sokolum
WatchGuard heeft in het verleden dwang prestatie geleverd over hun producten.

- Geen informatie beschikbaar over opstaande bugs (wat normaal is)
- Geen informatie beschikbaar over verholpen bugs
- Systemen die spontaan mee ophouden met werken
- Geen troubleshoot mogelijkheden (ping, traceroute, packetdump, etc), of dan wel niet functioneel.
- Geen CLI mogelijkheden

Het product was (is?) één groot drama om mee te werken.

Natuurlijk hebben andere (met name Netscreen, Sonicwall) MKB professionele firewall leveranciers hier baat bij gehad. En deze producten hebben zich ook bewezen wat betreft hun betrouwbaarheid, in tegenstelling tot WatchGuard. Het verleden telt nog steeds mee, ze hebben het heel slecht gedaan. Dat dreunt nu nog steeds door.

Nu doen ze gevaarlijke uitspraken zoals:

“Tal van beveiligingsaanbieders hanteren te hoge prijzen, die tien jaar geleden nog waren gerechtvaardigd, maar vandaag de dag echt niet meer kunnen”.

Wat niet verandert zijn de kosten voor:
- Project
- design
- configuratie
- implementatie

Wat wel verandert is dat je meer krijgt voor een stukje hardware, dat weet WG ook. Tja, ik als bedrijf dat systemen verkoopt (MediaMarkt verkoopt ze nog steeds niet), dan wil ik ook een project verkopen om toch nog iets aan dat goedkope firewall aan te kunnen verdienen. Firewall wordt nog steeds niet met hoge volumes verkocht.

Met dat zinnetje maken ze zichzelf ongeliefd bij de resellers, behalve de dozen schuivers dan.


"Inmiddels is deze supermoderne technologie van destijds een commodity geworden. Wat ooit de Ferrari onder de security-producten was, is inmiddels door de opkomst van concurrerende oplossingen een Audi geworden. Hiermee wil ik zeggen dat Audi prachtige auto’s maakt, maar niet de prijzen voor een Ferrari kan vragen. Al is het tussen een Ferrari en Audi tegenwoordig zeer klein."
Als laatste, dat WatchGuard beweert dat ze op hetzelfde niveau staan als CheckPoint firewalls…. HAHAHAHA
Hoe serieus kan je ze nemen, hoe serieus nemen ze zichzelf....
21-06-2010, 13:09 door Preddie
Door Sokolum:
"...WatchGuard heeft in het verleden dwang prestatie geleverd over hun producten..."

Ik ben het geheel met je eens. Andere mensen in mijn omgeving waren erg kritisch ten opzichte van watchguard, om daar zelf ook een oordeel over te kunnen vormen heb ik toen het een exemplaar aangeschaft, uitieindelijk had ik een apparaat waar ik de helft van de functies niet kon gebruiken, daarnaast wat "een boel" niet te configureren tot slot hadden we al snel enkele kwetsbaarheden van het apparaat aan het ligt gebracht. hij heeft daarom ook weer een éénmalig reis marktplaats gekregen......

p.s. naast de Netscreen en Sonicwall zijn ook de Juniper en Cisco ASA waardig voor het rijtje denk ik.....
21-06-2010, 15:13 door Anoniem
"iemand al eens gekeken naar een volledig belgisch product? aXsGUARD Gatekeeper?"

Nee, en dit soort reacties geven ook geen enkele aanleiding om er wel naar te kijken. Je biedt immers geen enkel argument dat aangeeft dat er een meerwaarde is in vergelijking met andere produkten. Of het produkt Belgisch is lijkt mij volstrekt niet relevant.
21-06-2010, 17:52 door Anoniem
sinds wanneer is Watchguard een ferrari onder de oplossingen, vind het meer de trabant? echt low-budget product met slechte performance en idem rapportages..

kan je beter naar Palo Alto kijken... das pas cool
22-06-2010, 16:57 door Anoniem
Met Cloud based security diensten als Barracudamail en andere aanbieders is Security betaalbaar voor iedereen... Het gaat om de keuze of er dedicated hardware word ingezet of er voor een generieke hosted variant wordt gekozen denk ik zo...
22-06-2010, 22:02 door Anoniem
Watchguard is zeker aan aardig product. Ken het van een jaar of 12 geleden.
Jammergenoeg zijn ze een beetje stil gaan staan en is de GUI anders dan andere producten.
23-06-2010, 22:14 door Anoniem
Volgens mij zijn er zat betaalbare alternatieven maar heb nog nooit Watchguard bekeken. Heb wel ervaring met Barracuda en Securepoint en die zijn zeker het bekijken waard als je tenminste niet alleen met een firewall bezig wilt zijn en ook wilt dat het makkelijk te beheren is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.