image

Hacker eist sexvideo's van slachtoffers

woensdag 23 juni 2010, 12:29 door Redactie, 5 reacties

De FBI heeft een man gearresteerd die meer dan honderd computers infecteerde om vervolgens sexvideo's van zijn slachtoffers te eisen. De 31-jarige Luis Mijangos, een consultant die Java en C++ studeerde, verspreidde via P2P-netwerken besmette bestanden. Deze bestanden leken op populaire muzieknummers, maar waren in werkelijkheid een Trojaans paard waarmee Mijangos volledige controle over de computers van zijn slachtoffers kreeg. Daar zocht hij naar onthullende foto's en video's en dan met name van meisjes en vrouwen.

Vervolgens nam de consultant contact op met zijn vrouwelijke slachtoffers en vertelde dat hij de foto's en video's zou publiceren, tenzij ze aanvullende video's voor hem maakten. In sommige gevallen maakte hij die zelf, aangezien hij via de malware de webcam bestuurde en zo zijn slachtoffers in intieme situaties kon bekijken.

Creditcards
Ook vertelde Mijangos zijn slachtoffers dat hij volledige controle over de computer had en dus zou weten als ze de autoriteiten probeerden te waarschuwen. In dat geval zou hij de gestolen afbeeldingen meteen online zetten. Verder gebruikte hij gevonden contactgegevens op de computer om nieuwe slachtoffers te maken en onderschepte hij creditcardgegevens, waarmee hij vervolgens ging winkelen.

Naar eigen zeggen hackte hij de computers op verzoek van de partners van zijn slachtoffers, om uit te zoeken of ze vreemd gingen. Wat betreft het verzoek om sexvideo's te maken, zou dat alleen bedoeld zijn om te kijken hoe ver de vrouwen gingen. Mijangos bekende verder dat hij bij een internationaal hackernetwerk was betrokken en inderdaad schuldig aan creditcardfraude is. De hacker hangt een maximale gevangenisstraf van twee jaar boven het hoofd.

Reacties (5)
24-06-2010, 09:27 door Korund
Deze bestanden leken op populaire muzieknummers, maar waren in werkelijkheid een Trojaans paard
Hoe KAN dat nou? Hoe kun je door een mp3 (of willekeurig welk ander muziekbestand) af te spelen een Trojaans paard activeren?
24-06-2010, 09:35 door Silver
Door Carborundum:
Deze bestanden leken op populaire muzieknummers, maar waren in werkelijkheid een Trojaans paard
Hoe KAN dat nou? Hoe kun je door een mp3 (of willekeurig welk ander muziekbestand) af te spelen een Trojaans paard activeren?

Ehr, dat is echt vrij simpel hoor. Kan op meerdere manieren zelfs. Hoe denk je dat bijvoorbeeld Word of Acrobat vulnerabilities geexploiteerd worden? Je kunt het zelfs met Metasploit doen als je weet hoe. Check maar op Youtube, er zijn video's van.
24-06-2010, 14:44 door spatieman
muzieknummer.mp3.exe
windows laat standaard bekende extenties NIET zien.

jij zie enkel muzieknummer.mp3 ,maar NIET de .exe die erachter zit,
25-06-2010, 09:05 door Anoniem
Je kunt tegenwoordig exe bestanden vermommen als txt, mpg3 of jpg bestanden met de juiste tools.
Je dubbelklikt het txt of mp3 bestand en er lijkt niets te gebeuren, tenminste dat denk je :-)
28-06-2010, 15:23 door Anoniem
En zo'n stuk etterend vuil krijgt slechts 2 jaar?!!??? Dergelijk tuig moet tenminste 20 jaar krijgen voor het vernielen van de privacy van een groot aantal mensen!
Hij neemt contact met ze op: zou voor mij gelijk betekenen dat ik naar de politie ging, en de autoriteiten waarschuwen zou ik echt niet via de pc doen!
Denk dat het best mogelijk is muziekbestanden te 'vermommen', zeker als je erop uit bent anderen schade te berokkenen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.