Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Plus/min systeem

23-06-2010, 13:28 door Anoniem, 12 reacties
Hoe lang blijft het +/- systeem nog in stand ? Het voegt niets toe, inhoudelijk goede reacties worden vaak van minnetjes voorzien, terwijl andere reacties die niets toevoegen, maar 'grappig' bedoeld zijn wel van plusjes worden voorzien. Daarnaast heeft het systeem geen enkele inhoud, omdat je niet weet waarom een reactie wel/niet gewaardeerd wordt. Hoe kijken anderen hier tegenaan, en is de redactie bereid om, indien anderen het hiermee eens zijn (poll?), het +/- systeem te heroverwegen ? Mijns inziens voegt dit systeem helemaal niets toe aan de website.
Reacties (12)
23-06-2010, 15:15 door SirDice
Ik negeer 't volledig. Het heeft voor mij ook niet zo heel veel zin. Ik had al zo'n 5000 posts staan voordat het systeem actief werd. M.a.w. m'n gemiddelde staat op 0 (nul) en dat zal voorlopig wel zo blijven, hoevaak ik ook gemint of geplust wordt.
23-06-2010, 15:59 door GerBNL
eens Anoniem, het voegt niets toe. Van mij mag het weer verdwijnen. Het is mij opgevallen dat reacties worden vaak van een minnetje voorzien, zelfs als het een goede, zinnige bijdrage is, enkel en alleen omdat de reactie anoniem is. Treurig natuurlijk.
23-06-2010, 16:41 door Spiff has left the building
Ook ik ben het helemaal met je eens, Anonieme topic-starter.
Het is een beroerd rating-systeem dat we hier sinds enige tijd hebben, het geeft alle gelegenheid voor domme willekeur van gefrustreerde types en het voegt weinig meer toe dan ergernis.
Als een rating-systeem werkelijk wenselijk zou zijn, dan beter een evenwichtig systeem zoals op Tweakers.net.
Zie de Tweakers.net moderatie faq:
http://tweakers.net/reviews/718/1/tweakers-punt-net-moderatie-faq-introductie.html
http://tweakers.net/reviews/718/2/tweakers-punt-net-moderatie-faq-reacties-modereren.html
http://tweakers.net/reviews/718/3/tweakers-punt-net-moderatie-faq-richtlijnen.html
Maar ik vermoed dat zoiets op Security.nl niet haalbaar is.
Ik ben van mening dat we hier prima zonder rating-systeem kunnen. Weg ermee, wat mij betreft.

Daarnaast vraag ik me af of het systeem om 'foute' reacties te melden via "Reactie niet OK" werkelijk functioneert, of Security.nl werkelijk iets doet met eventuele meldingen via dat systeem, of Security.nl in ernstige gevallen iemands account blokkeert of tenminste serieus waarschuwt.
23-06-2010, 18:19 door Rene V
Door gerb: eens Anoniem, het voegt niets toe. Van mij mag het weer verdwijnen. Het is mij opgevallen dat reacties worden vaak van een minnetje voorzien, zelfs als het een goede, zinnige bijdrage is, enkel en alleen omdat de reactie anoniem is. Treurig natuurlijk.

Helemaal mee eens gerb.
24-06-2010, 15:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-06-2010, 11:28 door Bert de Beveiliger
Geweldig! Iedereen op de draad is het er mee eens (ik ook) dat het plussen en minnen hier niet erg zinvol is zonder policy (krijgt blikjes en rotte eieren naar hoofd gegooid) en ondertussen wordt er lekker zorgeloos gemind en geplust. Het zal de buitentemperatuur zijn. Of bijna weekend? :-)

Ik deel de mening van Spiff: doe het goed, of doe het niet.
25-06-2010, 11:36 door Anoniem
"Geweldig! Iedereen op de draad is het er mee eens (ik ook) dat het plussen en minnen hier niet erg zinvol is zonder policy (krijgt blikjes en rotte eieren naar hoofd gegooid) en ondertussen wordt er lekker zorgeloos gemind en geplust"

Zoals gewoonlijk zonder enige toelichting waarom een reactie bijvoorbeeld een minnetje verdient. Wat slechts aantoont hoe zinloos dit systeem is. Indien mensen het niet met elkaar eens zijn, waarom reageren ze dan niet inhoudelijk. Een minnetje (of plusje) zonder onderbouwing heeft geen enkele inhoud ;)
25-06-2010, 12:40 door SirDice
Door Anoniem: Zoals gewoonlijk zonder enige toelichting waarom een reactie bijvoorbeeld een minnetje verdient. Wat slechts aantoont hoe zinloos dit systeem is. Indien mensen het niet met elkaar eens zijn, waarom reageren ze dan niet inhoudelijk. Een minnetje (of plusje) zonder onderbouwing heeft geen enkele inhoud ;)
Vergeet ook niet dat dergelijke systemen ook worden misbruikt. Meestal door figuren die een hekel aan je hebben omdat je er een keer een discussie mee hebt gehad. Vervolgens krijgt elk volgend bericht een minnetje, ongeacht de inhoud of de relevantie.

En ja, ik zie het heus wel hoor jongens. Min maar een eind weg, je hebt er nog zo'n 6000 te gaan voordat m'n gemiddelde ook maar enigszins in de buurt van de -1 komt.
25-06-2010, 12:48 door Bert de Beveiliger
Iedereen op de draad: plusje van mij. Ik vind het zooo'n minne actie! ;-)

@Anonieme minners: laat eens wat horen!
25-06-2010, 17:36 door [Account Verwijderd]
Moet toegeven dat het +/- systeem verre van perfect is, als je ooit uberhaupt al een perfect systeem kan bedenken. Wat ik wel denk te zien is een afname van anoniemen en een toename van geregistreerde posters sinds de invoering, wat ik als voordeel ervaar ivm de vertraging van anoniemen. (klopt die subjectieve observatie Redactie?)


Door SirDice: ..., je hebt er nog zo'n 6000 te gaan voordat m'n gemiddelde ook maar enigszins in de buurt van de -1 komt.
Ook voordat je op +1 komt, wat meer voor de hand ligt.


Prettige wedstrijd allemaal ;)
25-06-2010, 18:13 door SirDice
Door Rotsmoel:
Door SirDice: ..., je hebt er nog zo'n 6000 te gaan voordat m'n gemiddelde ook maar enigszins in de buurt van de -1 komt.
Ook voordat je op +1 komt, wat meer voor de hand ligt.
Dat is de andere kant inderdaad. Gelukkig zijn er genoeg mensen die me wel een plusje gunnen. Al acht ik 6000 plusjes niet haalbaar :}

Ter illustratie, m'n eerste post in deze thread ging van 0 naar -2, vervolgens weer terug naar 0 en inmiddels is het -1.
25-06-2010, 19:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.