image

Windows 7 150 miljoen keer verkocht

donderdag 24 juni 2010, 10:00 door Redactie, 12 reacties

Microsoft heeft inmiddels 150 miljoen licenties van Windows 7 verkocht, wat neerkomt op zeven verkochte exemplaren per seconde. Windows 7 is daarmee het snelst verkopende besturingssysteem in de geschiedenis.

Niet alleen thuisgebruikers, maar ook bedrijven overwegen de nieuwe Windows versie. 75% zou een overstap evalueren. Inmiddels draait een kleine 13% van alle computers Windows 7, waarmee het nog maar 2,5% achterloopt op Vista. Windows XP is met 62,5% nog de absolute marktleider.

Malware
De groei van Windows 7 wordt nauwlettend door anti-virusbedrijven in de gaten gehouden. Het ligt in de verwachting dat dit het nieuwe platform voor aanvallers wordt, hoewel dat volgens sommige experts niet zeker is. Toch werd er onlangs een Trojaans paard ontdekt dat het alleen maar op Windows Vista en nieuwer deed.

Reacties (12)
24-06-2010, 10:21 door Anoniem
Dacht ff dat er stond dat windows 7150 mlj keer verkocht was... Valt alweer mee!
24-06-2010, 11:29 door Anoniem
Zou Linus Torvalds ook zoveel verdienen?
24-06-2010, 11:42 door Preddie
Windows 7 is niet 150 miljoen keer verkocht maar gewoon 150 miljoen keer door de strot van de klanten geduwd. Probeer maar is een laptop te kopen met Windows XP ...... die vind je niet meer, overal wordt die vieze microsoft zooi bijgeleverd. Als je dan vervolgens toch die laptop koopt en denkt van; laat ik er ff XP op knallen omdat ik dat toch fijner vind werken dan zijn er vervolgens helemaal geen drivers meer beschikbaar, gewoon de fabrikant ook nog eens omgekocht om geen drivers voor XP beschikbaar te stelen .....

De enige troost die er is: het is nog apple
24-06-2010, 12:00 door donnerd
@ predjuh - het is logisch dat men geen xp drivers beschikbaar stelt, want dit kost het bedrijf meer geld dan het opleverd, daarnaast moet je toch echt met de tijd meegaan.
wilt je windows xp opnieuw installeren, dan heb je gezeik met drivers die je moet installeren, vanaf windows vista was dit eindelijk anders.
over apple ben ik al helemaal niet te spreken.
apple brengt wel updates uit, maar wat fixen ze?
juist ja... dat kan je moeilijk weten omdat ze niet alles vertellen.
ook kan je een apple computer niet makkelijk even zelf qua hardware versterken/vervangen, hiervoor ben je toch
echt overgelaten tot apple.
trouwens... je mag hopen dat apple geen marktleider wordt, anders ben je elke dag aan het updaten.
24-06-2010, 12:26 door Anoniem
Door Anoniem: Zou Linus Torvalds ook zoveel verdienen?

Moet dat dan ?!?

Van die 150 miljoen zitten er 240 tussen die helemaal niet gebruikt worden. Het mag dan 150 miljoen verkocht zijn, maar zoveel wordt het niet gebruikt.
Er worden ook helemaal geen 7 exemplaren per seconde verkocht. Het zijn waarschijnlijk 6 computers en 1 'losse'.

Ook hoeven we niet zo moeilijk te doen over de beveiliging. Het is nog steeds een brei van aan elkaar geknutselde onderdelen. Services die nog steeds als system draaien.
24-06-2010, 13:12 door Anoniem
In het de eerste twee kwartalen van 2010 zijn er 150 miljoen PC's verkocht via OEM's. Vrijwel allemaal (behalve enkele Netbooks) zijn geleverd als OEM-Windows 7. Mensen kiezen dus inderdaad niet voor Windows 7.
Predjuh heeft gelijk (helaas).

ASL
24-06-2010, 14:03 door Jehjoa
Door Anoniem: Services die nog steeds als system draaien.

De meeste services draaien als system omdat ze gestart moeten worden nog voor er iemand ingelogd is. Hetzelfde gebeurd toch ook met Linux daemons, of mis ik nu iets (Linux newb)?

Verder is het alleen maar goed dat bedrijven op 7 overstappen, voor zover ik weet zijn daar een stuk minder vulnerabilities voor bekend.
24-06-2010, 20:12 door Anoniem
Grappig om te zien hoe sommige mensen niet kunnen accepteren dat WIndows 7 gewoon goed is. Ik heb het in combinatie wet Office 2010 (staat er net op) en het is gewoon geweldig.
Alles werkt gewoon soepel met elkaar. Windows XP moet je niet meer willen hebben, behalve als je een antiek denkvermoegn hebt =)

Met groet, Zeurkool
25-06-2010, 14:13 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Zou Linus Torvalds ook zoveel verdienen?

Moet dat dan ?!?

Van die 150 miljoen zitten er 240 tussen die helemaal niet gebruikt worden. Het mag dan 150 miljoen verkocht zijn, maar zoveel wordt het niet gebruikt.
Er worden ook helemaal geen 7 exemplaren per seconde verkocht. Het zijn waarschijnlijk 6 computers en 1 'losse'.

Ook hoeven we niet zo moeilijk te doen over de beveiliging. Het is nog steeds een brei van aan elkaar geknutselde onderdelen. Services die nog steeds als system draaien.

Hoeveel linux zou er gebruikt worden als er net zoveel betaald moest worden als voor Windows?
Wordt nu al nauwelijks gebruikt (1 % op de desktopmarkt).
Mensen tolereren alleen een inferieur product als het goedkoop of gratis is.

Het mooie van Windows is dat het 1 geheel is. Als ik een com server wil maken dan heb ik niet een apart stukje software nodig (zoals op linux). Of als ik een beetje beveiliging wil dat ik eerst een stukje code moet dowloaden en de kernel moet hercompileren.

Vind je verhaal dan ook niet sterk.
25-06-2010, 15:46 door Anoniem
Windows is gewoon het beste OS. Niet het veiligste OS of het meeste gebruikersvriendelijke, maar de meest perfect mix.

Maar ga gerust je gang als je Linux of Apple wilt gebruiken!

Het is op de een of andere manier een soort minderwaardigheidscomplex om Windows af te kraken, denk ik dan maar.
26-06-2010, 16:54 door Anoniem
Ja windows afkrakers zijn inderdaad een beetje debiel
28-06-2010, 22:08 door Anoniem
Door Predjuh: Windows 7 is niet 150 miljoen keer verkocht maar gewoon 150 miljoen keer door de strot van de klanten geduwd. Probeer maar is een laptop te kopen met Windows XP ...... die vind je niet meer, overal wordt die vieze microsoft zooi bijgeleverd. Als je dan vervolgens toch die laptop koopt en denkt van; laat ik er ff XP op knallen omdat ik dat toch fijner vind werken dan zijn er vervolgens helemaal geen drivers meer beschikbaar, gewoon de fabrikant ook nog eens omgekocht om geen drivers voor XP beschikbaar te stelen .....

De enige troost die er is: het is nog apple
Ophouden met huilen Windows 7 is een goed OS.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.