image

Google Chrome blokkeert oude browser-plugins

woensdag 30 juni 2010, 11:24 door Redactie, 2 reacties

Om gebruikers van Google Chrome tegen malware te beschermen, blokkeert de browser voortaan verouderde plugins. Drive-by downloads via verouderde Java, Adobe Flash of Adobe Reader plugins zijn volgens Google de gemakkelijkste manier voor een aanvaller om systemen over te nemen. Doordat besturingssystemen en browsers steeds veiliger worden, richten aanvallers zich op de plugins, zo waarschuwt de zoekgigant.

Chrome zorgt er voor dat Adobe Flash Player automatisch wordt geüpdatet en is er de mogelijkheid om individuele plugins uit te schakelen, of die in een "domein whitelist" te laten werken. Daardoor krijgen alleen betrouwbare domeinen toegang tot bijvoorbeeld de Java of Flash plugins. Daarnaast werd er twee weken geleden een geïntegreerde PDF-lezer aangekondigd, die PDF-bestanden in een sandbox opent. Zodoende wordt het lastiger voor aanvallers om via een lek in Adobe-reader malware op het systeem te installeren.

Sandbox
Een andere beveiligingsmaatregel van de browser is het weigeren van oude plugins. Gebruikers kunnen dan geen Flash of Java meer gebruiken, totdat de installatie is bijgewerkt. Chrome zal gebruikers tijdens dit proces helpen, aldus Google in een blogposting.

Ook gaat de browser waarschuwen als zelden gebruikte plugins worden uitgevoerd. Last but not least is er ook een nieuwe plugin API genaamd "Pepper" onthuld, die het makkelijker moet maken om plugins in een sandbox te laten draaien.

Reacties (2)
30-06-2010, 17:26 door Rene V
Ben geen fan van Google, maar moet zeggen dat dit toch best een verrassende en goede oplossing is. ^^
30-06-2010, 20:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.