image

Rabobank waarschuwt voor telefoonphishers

donderdag 1 juli 2010, 09:53 door Redactie, 4 reacties

De Rabobank waarschuwt klanten voor oplichters die via telefoon en e-mail de inloggegevens voor internetbankieren proberen te stelen. Volgens de bank zijn er criminelen actief die klanten bellen en zich als medewerkers van de Rabobank uitgeven. Slachtoffers wordt vervolgens gevraagd om bijvoorbeeld de I-code en S-code van de Random Reader. "Wanneer u de I-code en S-code verstrekt, geeft u criminelen de mogelijkheid om geld van uw rekening(en) over te schrijven", aldus de bank.

Die adviseert klanten om de naam van de beller te vragen en zelf naar de Rabobank terug te bellen. Daarnaast zijn er weer verschillende phishingmails in omloop die persoonlijke gegevens proberen te ontfutselen. "Het is niet te voorkomen dat u e-mails van criminelen ontvangt. Wel kunt een spamfilter op uw e-mailbox installeren. Ook kunt u informeren of uw internetprovider een anti-spamdienst levert. Hiermee voorkomt u dat de e-mail in uw Inbox terechtkomt", zo laat de bank weten.

Ondanks alle waarschuwingen komt het volgens de bank nog steeds voor dat klanten hun gegevens via e-mail of de telefoon afstaan.

Reacties (4)
01-07-2010, 10:37 door Eerde
Zou het ?
01-07-2010, 12:52 door Anoniem
Al die mensen gaan dus weer hun provider bellen om te vragen om een spamfilter.
Alsof een spamfilter hier tegen werkt (of tegen een telefoongesprek).
Kan me niet voorstellen dat 'criminelen' niet van te voren testen of hun spam door het spamfilter heen komt.

Zie het al helemaal voor me. Mensen die met hun ISP gaan bellen "Ik heb een spamfilter bij jullie en ik wordt toch nog gebeld door criminelen. Hoe kan dat? Ik wil NU de directie spreken of mijn abo NU opzeggen".

Tijd voor een bank die het anders doet..
01-07-2010, 14:02 door Speedy
Oud nieuws
Dit bericht was al 14-5-2010 gepubliceerd op de website van de Rabobank
http://www.rabobank.nl/particulieren/servicemenu/nieuws/rabobank_nieuws/valse_emails_in_omloop
13-10-2010, 11:19 door OmroepMax
Omroep Max zoekt contact met gedupeerden van phishing. In het consumententelevisieprogramma 'Meldpunt!' besteden we aandacht aan betalingsverkeer via internet en de risico's daarvan. Bent u door phishing benadeeld doordat ongewild geld van uw rekening is afgeschreven? Durft u hierover op tv te vertellen om zodoende anderen hiervoor te behoeden? Mail dan met: meldpunt@omroepmax.nl

Redactie 'Meldpunt!'
Omroep Max
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.