image

IBM kiest Firefox als standaard browser

vrijdag 2 juli 2010, 12:45 door Redactie, 6 reacties

IBM gebruikt voortaan Firefox als de standaard browser, zo heeft het bedrijf in een blogposting laten weten. "Ik vertel zelden over het interne beleid van IBM over software-gebruik. Deze posting is anders en geeft je een blik binnen het bedrijf", aldus Bob Sutor., vice president van openource en Linux bij IBM's Software Group. Firefox is volgens Sutor compliant met standaarden, opensource. veilig, uitbreidbaar en innovatief. "Firefox is nu de gouden standaard voor hoe een open, veilige en standaard-compliant browser eruitziet."

Cloud
IBM-werknemers die nog geen Firefox gebruiken, krijgen het dringende advies om over te stappen. Daarnaast wordt het standaard op alle nieuwe computers geïnstalleerd. Ook gaat het gebruikers onderwijzen hoe met de nieuwe browser om te gaan.

De tweede reden voor IBM om over te stappen is Cloud Computing. "Om de overstap succesvol te laten zijn, moeten open standaarden in de infrastructuur, applicaties en de manier waarop mensen data uitwisselen worden gebruikt', besluit Sutor.

Reacties (6)
02-07-2010, 13:49 door Anoniem
dus in principe kan je stellen dat na google nu het volgende mega bedrijf internet explorer in de ban doet...
als dit een trend gaat worden zal Microsoft iets meer moeten gaan doen dan enkel hele suffe IE reclames op TV uit te laten zenden waar wordt geadverteerd met nieuwe features die elke andere browser al jaren heeft.
02-07-2010, 15:32 door _Peterr
IBM is niet de eerste. Ook in Nederland zijn er al diverse bedrijven overgestapt op Firefox.
Binnen de Nederlandse overheid wordt Firefox veel gebruikt.
02-07-2010, 15:38 door GerBNL
Verheugend nieuws!

Mag ik er nu dan ook vanuit gaan dat IBM eindelijk zal komen met een patch, zodat die ongelukkige FileNet bpf gebruikers eindelijk ook afscheid kunnen nemen van IE6 of 7?
02-07-2010, 18:57 door cyberpunk
Bij ons op het bedrijf hebben ze nu ook eindelijk Fx geïnstalleerd, maar niet omwille van veiligheid of zo. Het komt erop neer dat we met een bepaald programma werkten via IE en dat ging altijd goed. Tot onlangs. Toen werkte het opeens niet meer op IE en ipv de oorzaak te achterhalen heeft IT nu Fx geïnstalleerd. Helaas kunnen we zelf geen updates doen (add-ons ook niet, denk ik), want daar hebben we niet genoeg rechten voor...
02-07-2010, 20:41 door Anoniem
Door cyberpunk: Bij ons op het bedrijf hebben ze nu ook eindelijk Fx geïnstalleerd, maar niet omwille van veiligheid of zo. Het komt erop neer dat we met een bepaald programma werkten via IE en dat ging altijd goed. Tot onlangs. Toen werkte het opeens niet meer op IE en ipv de oorzaak te achterhalen heeft IT nu Fx geïnstalleerd. Helaas kunnen we zelf geen updates doen (add-ons ook niet, denk ik), want daar hebben we niet genoeg rechten voor...

Jammer, een deel van de beveiliging komt door de add-ons.

Het Orakel
03-07-2010, 11:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.