image

Satellieten kwetsbaar voor hackers

maandag 5 juli 2010, 15:13 door Redactie, 5 reacties

Steeds meer internetgebruikers zijn afhankelijk van satellieten voor hun internetverbinding, maar door beveiligingslekken in deze verbindingen, zijn satellieten kwetsbaar voor hackers. Dat staat in de derde editie van het gratis Hack in the Box magazine (16,5MB - PDF). Volgens Anchises Moraes Guimarães de Paula van iDefense, kunnen aanvallen op satellieten vergaande gevolgen hebben, aangezien ze in veel gebieden het enige communicatiemiddel zijn.

Daarnaast kan een aanvaller van overval binnen het gebied van de satelliet toeslaan, aangezien het signaal voor iedereen hetzelfde is. Ondanks de problemen met satellietverbindingen, worden ze actief gebruikt voor het uitwisselen van gevoelige gegevens en het beheren van belangrijke systemen.

Beveiliging
"Bedrijven en organisaties die satellietverbindingen aanbieden of gebruiken, moeten weten hoe onveilig deze verbindingen zijn en welke dreigingen dit voor de omgeving met zich meebrengt. Bedrijven en gebruikers moeten veilige protocollen implementeren om gegevens te beschermen, zoals VPN en SSL, aangezien het meeste verkeer onversleuteld wordt verstuurd en binnen een groot geografisch gebied toegankelijk is", aldus De Paula.

Reacties (5)
05-07-2010, 17:40 door _Peterr
Hoe ver zouden ze kunnen gaan met het hacken van een sateliet? Is het alleen de verbinding, of ook "worst case" de bediening? Dat zou ik wel eens willen weten.
05-07-2010, 20:18 door Anoniem
Satellite met firewall en antivirus?
06-07-2010, 01:16 door Blijbol
Man on the Planet klinkt wel leuker dan Man in the Middle.
06-07-2010, 08:41 door Anoniem
Door _Peterr: Hoe ver zouden ze kunnen gaan met het hacken van een sateliet? Is het alleen de verbinding, of ook "worst case" de bediening? Dat zou ik wel eens willen weten.
Lees het artikel in de pdf? We gaan je niet alles voorkauwen.
06-07-2010, 16:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.