image

Laptop met gegevens 13.000 boeren gestolen

dinsdag 6 juli 2010, 16:27 door Redactie, 4 reacties

Een onbeveiligde laptop met de gegevens van 13.000 Britse boeren is gestolen bij een organisatie die de zuivelmarkt moet verbeteren. Op de ontvreemde machine stonden de namen, adresgegevens, quota details, transactie referentienummers en telefoonnummers van duizenden boeren. Volgens DairyCo, de organisatie van wie de laptop was, zou er geen financiële informatie in het spel zijn. Daarnaast zouden de gelekte gegevens niet te geschikt zijn om fraude mee te plegen.

Diefstal
De laptop werd op 9 juni gestolen, maar kwam pas vorige week aan het licht toen DairyCo een brief naar alle getroffen boeren stuurde. Volgens de organisatie kost het nu eenmaal tijd om alle processen te doorlopen.

"We hebben het meteen aan de politie gemeld en daarna zelf gekeken wat er op de computer stond. Het duurde 24 uur om dat vast te stellen en wat deze informatie betekende. Omdat we het onderzoek zo grondig uitvoerden kostte het tijd", aldus een woordvoerder. DairyCo gaat wel kijken of het bepaalde processen niet moet aanpassen. De laptop was niet voorzien van een wachtwoord of encryptie.

Reacties (4)
06-07-2010, 16:38 door xy22
Door Redactie: Op de ontvreemde machine stonden de namen, adresgegevens, quota details, transactie referentienummers en telefoonnummers van duizenden boeren.
wat niet wegneemt dat dit persoonlijke gegevens zijn.

Door Redactie: DairyCo gaat wel kijken of het bepaalde processen niet moet aanpassen. De laptop was niet voorzien van een wachtwoord of encryptie.
Als het kalf verdronken is .....
06-07-2010, 19:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-07-2010, 23:34 door Anoniem
maak lekker ergens anders reclame, peter v. lojack ziet er "lo"-budget uit. Maar heeft net als al die diensten het probleem dat ze een verbinding vereisen. Er zijn veel betere manieren om de hele hardeschijf te beveiligen of te vernietigen zonder achteraf geneuzel en wel of geen internet. Ook die dienst waarbij "forenzen" wel eens even de positie bepalen is gewoon crap. Beveiligen begint bij betrouwbaar personeel, vele toegangsniveau's met "need 2 know" basis, een policy tegen het meenemen van draagbare media en een goede controle om die policy te handhaven. Achteraf ben je gewoon te laat.
09-07-2010, 14:27 door Anoniem
Tsja, hoevaak moeten mensen hun tenen stoten willen ze leren. Dit soort praktijken zijn al zo vaak voorgekomen.
Zelf werk ik sinds een paar maanden met de nieuwe laptops die worden aangeboden door PI Products in Nijmegen. Zeer professioneel in mekaar gezette laptops met features die dit soort "ongelukjes" niet meer mogelijk maakt.
zie:
http://www.pi-products.nl/pi-products/nl/Secure-computer.asp

En mr. anoniem, ik probeer nu geen reclame te maken. Ik probeer te helpen

groeten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.