image

Dubai weigert bodyscanners om islam en privacy

woensdag 7 juli 2010, 10:38 door Redactie, 11 reacties

Twee luchthavens van Dubai weigeren bodyscanners omdat ze de privacy van reizigers schenden en in strijd met de islam zijn. "Het is een schending van hun privacy en is een gevoelig onderwerp voor veel passagiers. Onze beveiligingsmaatregelen zijn afdoende om verdachte materialen te detecteren", aldus brigadier piloot Ahmad Mohammad Bin Thani. Toch overwegen beide luchthavens om voor de veiligheid camera's met gezichtsherkenning te implementeren.

Tegenover Al-Bayan daily laat Bin Thani weten dat de full-body scanners niet worden gebruikt omdat ze in strijd met de islam zijn en uit respect voor privacy van individuen en hun persoonlijke vrijheid. "De scanners worden vervangen door andere inspectiesystemen die de privacy van reizigers respecteren." De bodyscan laat zien of er aan het lichaam en kleding van een passagier onregelmatigheden zijn.

Reacties (11)
07-07-2010, 10:53 door Anoniem
en uit respect voor privacy van individuen en hun persoonlijke vrijheid. "De scanners worden vervangen door andere inspectiesystemen die de privacy van reizigers respecteren."

Die hebben het in ieder geval beter gesnapt dan sommige anderen.
07-07-2010, 11:20 door Anoniem
"Toch overwegen beide luchthavens om voor de veiligheid camera's met gezichtsherkenning te implementeren."
Lastig met al die boerka's :P


Door Anoniem:
en uit respect voor privacy van individuen en hun persoonlijke vrijheid. "De scanners worden vervangen door andere inspectiesystemen die de privacy van reizigers respecteren."

Die hebben het in ieder geval beter gesnapt dan sommige anderen.
+1
07-07-2010, 11:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-07-2010, 13:16 door Anoniem
Door Peter V: Speurhonden inzetten kan ook al daar niet. Honden heten opeens onrein

dan maar een varken inzetten? die vinden misschien ook wel iets...
07-07-2010, 13:18 door Korakies
Een afweging die elke reiziger zich in de toekomst zou moeten stellen; vlieg ik veilig en ben ik bereid om daar enige privacy voor in te leveren, of vlieg ik niet. Privacy is belangrijk, maar op de persoon gericht. Veiligheid tijdens de vlucht daarentegen is gericht naar de groep en overstijgt het belang van het individu.

Een compromis in veiligheid binnen de luchtvaart is onacceptabel.
07-07-2010, 15:09 door Anoniem
Privacy is niet tegenovergesteld aan veiligheid. Zonder privacy heb je geen veiligheid en zonder privacy heb je geen veiligheid nodig.

Een afweging of ik in een vliegtuig wil stappen met de kans van 1x per 1200 jaar een terrorist tegen te komen (laat staan dat ik het niet overleef) of mij te laten bespieden door drugssmokkelende beambten die zelfs collega's begluren? Op apparaten welke geen foto's zouden maken maar die wel op internet komen te staan? Op apparaten welke niet eens detecteren wanneer er daadwerkelijk is meegenomen wordt? Op apparaten welke niet fatsoenlijk onderzocht zijn op negatieve effecten (zoals straling + kanker) ?

Geef mij dan maar die terrorist en een straatje staatsloten.
07-07-2010, 16:32 door Dev_Null
Goed initiatief... welke land volgt?
07-07-2010, 21:57 door KwukDuck
Prima!
Erg goed dat ze zich het privacy aspect realiseren...
08-07-2010, 13:44 door Anoniem
Lekker is dat!!!

Bij een volgens aanslag afspraak meetingrequest voor Dubai...

Als ze niet mee werken wat heeft het dan voor zin? Het doel is juist om de luchtvaart te beveiligen tegen bijv. van die idelogische ziekelingen die persee een gebouw in moeten vliegen!
08-07-2010, 23:17 door Anoniem
Leuk al de experts hier, maar als je iets weet van dubai, of zelf in dubai bent geweest...dan weet je dat de beveiliging daar volledig in orde is. Om privacy dan te schenden is overbodig.
10-07-2010, 20:14 door Anoniem
Zou wel eens willen weten hoeveel levens nou jaarlijks gered worden door bodyscnanners. Voorlopig vallen er nog steeds vliegtuigen als bakstenen uit de lucht en zou de investering beter renderen in technisch onderhoud en snellere aanpassing van vliegtuigen aan de bevindingen uit eerdere ongelukken. Ik weet niet of passagiers nou wel gelukkiger sterven als ze weten dat de oorzaak een bekende maar niet opgeloste technische tekortkoming is en geen terroristische aanslag.
In het laatste geval gaat de dader tenminste nog mee ten onder en kunnen ze hem in het hiernamaals te grazen nemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.