image

Oracle monsterpatch dicht 59 gaten

maandag 12 juli 2010, 12:01 door Redactie, 2 reacties

Het wordt morgen overwerk voor beheerder van Oracle machines en databases, want het bedrijf komt met een monsterpatch die 59 beveiligingslekken verhelpt. Via een groot aantal van de lekken is het mogelijk voor een aanvaller om zonder authenticatie systemen op afstand over te nemen. In tegenstelling tot Microsoft heeft de databasegigant elk kwartaal een patchdinsdag, wat in het aantal verholpen kwetsbaarheden is terug te zien.

Belangrijk
Daarnaast is de update dit keer voor "honderden Oracle producten", van Oracle Database en WebLogic Server tot PeopleSoft Enterprise en E-Business Suite. 21 van de 59 lekken bevinden zich in de Solaris product suite. Sommige van de updates zijn daarnaast voor meerde producten bedoeld.

"Vanwege de dreiging van een succesvolle aanval, adviseert Oracle klanten om de belangrijke updates zo snel als mogelijk te installeren", zo is in de advisory te lezen.

Reacties (2)
12-07-2010, 18:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-07-2010, 00:01 door Bert de Beveiliger
Heeeej waar zijn de MS bashers nou dan? Ik had toch wel iemand verwacht die iets over Oracle op Windows zou gaan zeggen. Of eh, maar Windows heeft er meer. Of Oracle is open source ofzo. Nee. Niks.

Zeer teleurgesteld hoor! ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.