image

Meer aanvallen op Windows XP SP2 verwacht

dinsdag 13 juli 2010, 14:47 door Redactie, 3 reacties

Vandaag zal Microsoft voor de laatste keer beveiligingslekken in Windows XP SP2 en Windows 2000 dichten, daarna zijn gebruikers vogelvrij voor hackers. Aangezien er nog steeds honderdduizenden bedrijven en consumenten deze besturingssystemen gebruiken, verwacht anti-virusbedrijf G Data een toename in het aantal aanvallen op deze gebruikers.

“Zonder patches voor nieuwe beveiligingslekken, zullen deze aanvallen extreem gevaarlijk zijn voor gebruikers. Ik raad deze gebruikers dan ook aan om hun systeem te upgraden, zoals Microsoft zelf ook aanraadt", zegt security evangelist Eddy Willems. Microsoft heeft inmiddels een pagina geopend die uitlegt wat het betekent als een besturingssysteem niet meer wordt ondersteund.

Probleem
De Finse virusbestrijder F-Secure laat weten dat ongeveer 11% van de klanten nog steeds Windows XP SP2 draait, terwijl ruim 50% Windows XP met Service Pack 3 gebruikt. Wat betreft de achterblijvers is het slechts een kwestie van tijd voordat het misgaat. "Hoewel dit nog geen ernstig probleem is, zal er uiteindelijk een lek worden gevonden dat deze computers treft. Vroeger of later gaat het een probleem worden."

Reacties (3)
13-07-2010, 14:53 door Anoniem
"Vandaag zal Microsoft voor de laatste keer beveiligingslekken in Windows XP SP2 en Windows 2000 dichten, daarna zijn gebruikers vogelvrij voor hackers."

Of je installeert Windows XP Service Pack 3. Vanwaar de veronderstelling dat je vogelvrij bent voor hackers wanneer je simpelweg met een service packs en security updates je systeem kunt bijwerken ? Het zou toch leuk zijn indien men wat kritischer kijkt naar berichtgeving, want dit bericht heeft niets met veiligheid van doen, en alles met marketing, omdat Microsoft liever ziet dat je upgrade naar een nieuwe Windows versie, dan dat je XP houdt met een nieuw service pack.

Windows XP Service Pack 3 - http://technet.microsoft.com/en-us/windows/bb794714.aspx
13-07-2010, 15:07 door Anoniem
XP is nu nog de meest gebruikte versie van Windows. Maar wanneer XP wordt ingehaald door 7, zullen de hackers zich daar op richten. Het zelfde is ook met '95 gebeurt.
13-07-2010, 15:58 door Anoniem
Of je installeert Windows XP Service Pack 3. Vanwaar de veronderstelling dat je vogelvrij bent voor hackers wanneer je simpelweg met een service packs en security updates je systeem kunt bijwerken ?
Vreemd genoeg zijn er bedrijven die voor anderen software bouwen, die geen versie kunnen/willen maken voor SP3 (of daar erg lang over doen). Heb je dat soort software, dan vergeet updaten maar. Zodra je een storing hebt met die andere software, is het antwoord: "U draait op een niet door ons gesupport OS".

Dit krijg je ook, wanneer je allang met SP3 getest hebt en al een x aantal maanden geen problemen hebt gehad. Afhankelijk van wat deze software doet, kan dat minstens zo dodelijk zijn. Zeker bij kleinere bedrijven is dit een probleem en zou het advies moeten zijn, om pc's met dit soort software los te koppelen van het netwerk en internet.

Maar of dat altijd kan is dan vers 2....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.