image

Twijfel over gezondheidsrisico's bodyscanner

woensdag 14 juli 2010, 11:27 door Redactie, 9 reacties

Een Amerikaanse burgerrechtenbeweging heeft het ministerie van Homeland Security informatie gevraagd over de gezondheidsrisico's van bodyscanners. Het door het Eletronic Privacy Information Center (EPIC) ingediende WOB-verzoek, vraagt om onderzoeken die het ministerie en derden naar straling en gezondheidsrisico's uitvoerden.

Straling
Het verzoek van EPIC volgt een recent rapport van dokter David Brenner, waaruit zou blijken dat de blootstelling aan straling bij bodyscanners twintig keer groter is dan het ministerie van Homeland Security toegeeft.

In april riepen verschillende wetenschappers de wetenschapsadviseur van Obama op om verder onderzoek naar de gezondheidsrisico's van bodyscanners te doen. EPIC heeft daarnaast een rechtszaak ingediend om het gebruik van de apparaten te stoppen.

Reacties (9)
14-07-2010, 13:12 door Anoniem
Oh het magische woord 'straling' word genoemd. Zeg 'straling' en iedereen is weer bang want iedereen denkt natuurlijk bij 'straling' aan radioactieve straling. Vergeten wordt dat licht ook straling is, en hoe werkt een magnetron ook al weer? Maar ja, dat lijkt dan weer niet relevant.

Boddyscanners zijn je reinste flauwekul, maar je moet die dingen afschepen op basis van zinnige argumenten en niet op basis van deze flauwekul.
14-07-2010, 15:45 door Anoniem
Dan ga jij maar eens op de rontgen afdeling van een ziekenhuis of bij tandarts werken. Daar wordt dezelfde "ongevaarlijke" straling gebruikt.
14-07-2010, 16:10 door Anoniem
Ik neem aan dat Anoniem het rapport heeft bekeken, lijkt mij dat dit rapport is opgesteld door kundige mensen. Daarnaast is het je reinste treiterij, of bekend anoniem dat hij een mogelijke terrorist is. Om de effectiviteit weer te geven, je kunt bij schiphol nog steeds drugs, wapens en bommen in je koffer stoppen en die gaan niet door de douane maar gelijk door naar het vliegtuig. Enkel wat streekproeven. Het is 1 grote nepshow, met een probleem wat je amper tegen kunt houden, het word werd gefundeerd met onze centen.
14-07-2010, 17:26 door Anoniem
Hou je hand maar even in de magnetron, dan zie je wel hoe onschadelijk die straling is.
14-07-2010, 19:29 door Anoniem
@anoniem Heb jij ook voldoende kennis?

Je hebt 2 type bodyscanners

oppervlakkig tegen op de huid gedragen spullen
rontgen tegen in het lichaam verstopte spullen
15-07-2010, 00:03 door AlexK
Door Anoniem: Oh het magische woord 'straling' word genoemd. Zeg 'straling' en iedereen is weer bang want iedereen denkt natuurlijk bij 'straling' aan radioactieve straling. Vergeten wordt dat licht ook straling is, en hoe werkt een magnetron ook al weer? Maar ja, dat lijkt dan weer niet relevant.

Boddyscanners zijn je reinste flauwekul, maar je moet die dingen afschepen op basis van zinnige argumenten en niet op basis van deze flauwekul.

Dat moge zo zijn, maar ik kan je verzekeren dat op zinnige argumenten die dingen niet worden gestopt. Of het faluwekul is weet ik overigens niet, want straling valt toch echt wel onder te verdelen in meer of minder schadelijk. Vraag mme. Curie maar eens.

EDIT: hmm... goeie presentatie.. niet zulke flauwekul toch?
15-07-2010, 09:01 door Anoniem
Door Anoniem: en hoe werkt een magnetron ook al weer? Maar ja, dat lijkt dan weer niet relevant.

Waarom denk je dat er een kooi van Faraday in een magnetron zit..
15-07-2010, 17:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-07-2010, 13:01 door Dev_Null
Iedere vorm van on-natuurlijke electromagnetische golven is giftig en schadelijk voor het menselijk energielichaam.....en dus op de lange duur ook je stoffelijke omhulsel wegens interactie met aura, chakras, meridianen, hormoonklieren en zenuwstelsel.

http://www.infowars.com/are-airport-full-body-scanners-a-health-menace/
http://news.cnet.com/8301-27083_3-10423199-247.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.