image

Help en Support Center-lek maakt 25.000 slachtoffers

woensdag 14 juli 2010, 13:49 door Redactie, 0 reacties

Tenminste 25.000 Windows XP computers zijn via het Help en Support Center-lek met malware geïnfecteerd geraakt, zo meldt Microsoft. De zero-day kwetsbaarheid in het besturingssysteem werd gisteren na 33 dagen gepatcht. Vorige week kondigde de softwaregigant aan dat het lek gedicht zou worden, wat effect had op de cybercriminelen die de kwetsbaarheid misbruiken. Het afgelopen weekend nam het aantal aanvallen op Windows XP systemen behoorlijk toe.

Rusland
Volgens Microsoft is de aanval tenminste 25.000 keer door computers in meer dan honderd landen gezien. Begin juli ging het nog om 10.000 machines en was Portugal het meest aangevallen land. Die rol is nu door Rusland overgenomen, hoewel Portugal ook nog veel aanvallen te verduren krijgt. Verder richten de aanvallers zich vooral op Europa.

"Aangezien de aanval in meer dan honderd landen is waargenomen, adviseren we iedereen, ongeacht hun locatie, om MS10-042 te installeren op elk systeem dat Windows XP of Server 2003 draait", aldus Holly Stewart van het Microsoft Malware Protection Center.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.