image

MasterCard en Visa-klanten doelwit Zeus Trojan

woensdag 14 juli 2010, 15:39 door Redactie, 4 reacties

Een berucht Trojaans paard laat internetgebruikers geloven dat ze tijdens het internetbankieren hun creditcardgegevens moeten afstaan. Eenmaal actief op systemen, injecteert de Zeus Trojan een scherm dat klanten van Visa of MasterCard vraagt om aan een beveiligingsprogramma deel te nemen. Om het 'SecureCode' programma te activeren, moeten gebruikers hun social security nummer, creditcardgegevens en pincode invoeren. Tevens moet men een wachtwoord voor het programma opgeven.

Legitiem
Het valse venster wordt pas actief tijdens het internetbankieren. Volgens beveiligingsbedrijf Trusteer, richt de malware zich alleen op de vijftien grootste Amerikaanse banken.

"Sommige gebruikers vinden het misschien verdacht als ze hun creditcardgegevens tijdens het inloggen voor internetbankieren moeten invoeren, maar de aanval gebruikt het bekende Visa en MasterCard beveiligingsprogramma, waardoor het verzoek legitiem lijkt", aldus Amit Klein, CTO van Trusteer.

Reacties (4)
14-07-2010, 15:51 door Anoniem
PINCODE invoeren.. :)
15-07-2010, 11:26 door spatieman
voer uw pincode in om deze mallware aktief te maken..
15-07-2010, 16:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-07-2010, 22:37 door Anoniem
....en inderdaad, de strijd gaat nog steeds door...."pincode invoeren" ?!??? Je kunt weer gaan tellen hoeveel er daarin trappen. Euphema
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.