Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Avast 5Internet Security 5.0.594

15-07-2010, 21:32 door darts, 4 reacties
Ik draai nu een tijdje al Avast internet security 5 en deze bevalt mij aardig goed. Gebruiken of gebruikten meer mensen deze Security suite en wat zijn jullie bevindingen eigenlijk?
Reacties (4)
16-07-2010, 11:30 door Anoniem
Ik gebuik het nu 1 1/2 jaar en ben er zeeeeeer tevreden over (voorheen Avira gebruikt). Geen problemen gehad en in tests kot het er ook altijd goed uit. Aanrader dus.
16-07-2010, 18:12 door Rene V
Avast is in combinatie met een goede dosis gezond verstand zeker een perfecte oplossing. Ook ik heb Avira een tijd gebruikt (en naar volle tevredenheid ook), maar Avast heeft gewoon net even wat meer voordelen t.o.v. Avira, vandaar dat ik het nu ook gebruik. In combi met Comodo (ook freeware) firewall heb ik niet zo heel veel te vrezen. Immers, echt goeie hackers komen sowieso wel bij je binnen als ze echt echt willen ongeacht welke beveiligings software je gebruikt, maar dan ook alleen als je je systeem en software niet up to date houdt en geen gebruik maakt van gezond verstand. Die laaste 2 zijn zeker zo belangrijk als eender welke beveiligings software die men gebruikt.
17-07-2010, 10:42 door Anoniem
Voor mij geen 'traditionele' virusscanners meer.
Ze hebben een onnodig grote impact op de performance van je pc en bieden onvoldoende bescherming tegen zero day malware. Verder vind ik de prijs-kwaliteit verhouding te hoog, dus een te hoge prijs voor de geboden kwaliteit.
Avast Internet Security heeft wel een behavior shield (tegen zero day malware) echter die staat min of meer nog in de kinderschoenen.
Ik draai al een tijdje Prevx en Zemana Antilogger (de betaalde versies) op mijn pc.
Goede detectie, protectie en een zeer goede performance (bijna niet te merken dat ze tegelijkertijd draaien).
Beide scanners bieden een zeer goede bescherming tegen zero day malware en wanneer je internet bankiert.
Af en toe draai ik nog de freeware versie van Malwarebytes' Anti-Malware, mocht mijn pc geinfecteerd zijn.
Zemana biedt trouwens bescherming tegen de Khobe aanval, waartegen het gros van de virusscanners niet opgewassen is (Norton, McAfee, Comodo, Kaspersky, etc.).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.