image

Britse politie arresteert verdachte Anonymous-leden

vrijdag 2 september 2011, 09:26 door Redactie, 5 reacties

De Britse politie heeft twee mannen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij LulzSec en Anonymous en het overtreden van de computermisbruikwetgeving. De arrestaties waren onderdeel van een lopend onderzoek dat samen met de FBI en andere opsporingsdiensten naar de activiteiten en leden van de twee internetbewegingen wordt uitgevoerd.

De Britse politie is voornamelijk geinteresseerd in de online misdrijven die onder het alias "Kayla" zijn gepleegd. Een naar eigen zeggen 16-jarig meisje, maar volgens sommigen een alias waar andere Anonymous-leden zich achter verschuilen. Bij één van de arrestaties werd ook computerapparatuur voor verder onderzoek in beslag genomen.

Afschrikken
"De arrestaties hebben te maken met ons onderzoek naar computerinbraken en online denial-of-service-aanvallen waar recentelijk verschillende multinationals, publieke instellingen, overheids- en opsporingsinstanties in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten mee te maken kregen", aldus politiecommissaris Mark Raymond.

"We werken hard om de verantwoordelijken voor deze aanvallen voor het gerecht te brengen, dit soort groepen te ontregelen en anderen af te schrikken om aan dit soort criminele activiteiten mee te doen."

Reacties (5)
02-09-2011, 09:40 door MartiniiB
<br><b>AfschrikkenM/b>
====
<br><b>Afschrikken</b>??
02-09-2011, 10:09 door Preddie
Leuke titel :

Britse politie arresteert verdachte Anonymous-leden


Dat het leden van Anonymous zijn is dus zeker, alleen ze zijn verdacht ..... ah ik snap het al. Had het niet moeten zijn :

Britse politie arresteert personen die verdacht zijn van betrokkenheid bij Anonymous

edit: typfoutjes
02-09-2011, 11:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-09-2011, 18:00 door Anoniem
Wat mij opvalt is dat "Anonymous" wel erg veel in het nieuws is. Zelf doen ze daar echter weinig voor.
Waarom is de media zo bang voor deze groep? Of moeten ze dit nieuws (wat geen nieuws is) van de AIVD op de site's zetten?
Kijk eens bij Nu.nl. Daar staat al weken het zelfde bericht over "Jacht op Britse Anonymoushackers gaat verder"
??? Waarom ???? Moeten we die lui afschrikken? En schrikken ze daarvan??Hoe meer er over Anonymous geschreven wordt hoe meer het een soort cult is. Deden we dat toen ook bij Loesje: "Jacht op Loesje gaat verder" ????
03-09-2011, 23:56 door Anoniem
Ben benieuwd of de FBI ooit hun Anon ledenpasjes bovenwater weten te halen.

(preview button werkt niet, vandaar wellicht dubbele post, excuses)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.