image

Dell lanceert superveilige Firefox-versie

dinsdag 20 juli 2010, 15:04 door Redactie, 7 reacties

Dell heeft een superveilige versie van Firefox gelanceerd die gebruikers tijdens het internetten moet beschermen. De gevirtualiseerde Firefox-versie heeft Dell in samen met applicatieontwikkelaar Kace ontwikkeld. De browser heet dan ook de 'Dell Kace Secure Browser'. "Bij het gebruik van de Secure Browser worden aanpassingen of kwaadaardige bestanden die onbedoeld van het internet worden gedownload binnen de Secure Browser afgevangen, waardoor het onderliggende besturingssysteem en computer tegen kwaadaardige aanpassingen beschermd blijft", aldus de productpagina.

De Secure Browser gebruikt Firefox 3.6 en beschikt standaard over Adobe Reader en Flash plugins. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid om white- en blacklists te maken van processen die tijdens het surfen gestart mogen worden, alsmede toegestane websites.

Internet Explorer
"Door websites op te geven die geblokkeerd moeten worden, is het eenvoudiger om gebruikers bij bekende kwaadaardige websites weg te houden en zo het risico op aanvallen te beperken", laat Dell weten. Mocht er toch malware doorheen glippen, dan is er een optie om de browser in zijn originele staat te herstellen. Later dit jaar hoopt Dell ook een gevirtualiseerde versie van Internet Explorer te lanceren.

Onderstaande video demonstreert de werking van de browser.

Reacties (7)
20-07-2010, 15:16 door Anoniem
en vervolgens draaien ze het geheel in windows XP....
20-07-2010, 15:16 door Anoniem
De Secure Browser gebruikt Firefox 3.6 en beschikt standaard over Adobe Reader en Flash plugins.

Hoezo superveilig?
20-07-2010, 15:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-07-2010, 15:26 door Preddie
@redactie ?

wat is het verschil tussen veilig en superveilig ? Wat moet ik me daarbij voorstellen ?
20-07-2010, 15:50 door Anoniem
Door Predjuh: @redactie ? wat is het verschil tussen veilig en superveilig ? Wat moet ik me daarbij voorstellen ?
Firefox is van zichzelf al veilig en aangezien deze nog veel veiliger is en super beter bekt is er daarom voor gekozen...gok ik :)
20-07-2010, 16:13 door Anoniem
Euhm, het is toch nog altijd de *gebruiker* die dingen downloadt, al waarschuwt de browser nog honderd keer...!? Alleen onopgemerkte dingen zullen deels worden tegengehouden (hoewel; hoe meer software ter beveiliging, hoe meer gaten), maar het bewust klikken om die 'vette' attachment te zien, zal gewoon doorgaan. Verpak het als WoW4 en de hele wereld helpt graag z'n OS om zeep.
Dit gaat dus nauwelijks iets helpen.
20-07-2010, 19:24 door Anoniem
Door Anoniem: Euhm, het is toch nog altijd de *gebruiker* die dingen downloadt, al waarschuwt de browser nog honderd keer...!? Alleen onopgemerkte dingen zullen deels worden tegengehouden (hoewel; hoe meer software ter beveiliging, hoe meer gaten), maar het bewust klikken om die 'vette' attachment te zien, zal gewoon doorgaan. Verpak het als WoW4 en de hele wereld helpt graag z'n OS om zeep.
Dit gaat dus nauwelijks iets helpen.

Jup helemaal gelijk, en als je m verpakt alles 'Hot nude blonde amazing xxx' dan vallen de resterende overblijvers ook nog
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.