Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

20-07-2010, 23:09 door [Account Verwijderd], 2 reacties
[Verwijderd]
Reacties (2)
21-07-2010, 09:15 door Anoniem
"Hoewel het CBP het verzamelen van NAW-gegevens door BREIN heeft goedgekeurd"

WAAROM mag Brein dit wel, terwijl ieder ander bedrijf of andere particulier te horen zal krijgen dat men maar een gerechtelijk bevel moet regelen om aan dergelijke gegevens te komen ? Brein is -geen- opsporingsinstantie, maar lijkt steeds meer bevoegdheden te krijgen om mensen op te sporen ?

Brein kan toch aangifte doen, waarna Justitie indien nodig de gegevens bij de provider kan opvragen indien er sprake is van illegaal handelen ?
21-07-2010, 09:37 door Preddie
het CPB kan misschien wel goedgekeurd hebben dat BREIN deze NAW-gegevens mag verzamelen, maar dat wil nog niet zeggen dat de internetproviders deze mogen afstaan.

Volgens het CPB worden gegevens met een bepaald doel verzameld, dit doel moet kenbaar worden gemaakt aan de mensen van wie de gegevens verzameld worden. Zo is terug te vinden in de documentatie van de ISP's welke gegevens zij van jou registreren en voor welke doelen deze gegevens gebruikt worden, dit moet vervolgens gemeld worden bij het CPB die dit registreert.

Overdracht van deze gegevens aan een instantie zoals BREIN staat niet vermeld in de documentatie van de ISP's ook is deze overdracht niet verenigbaar met een andere vorm van gegevensverwerking die wel beschreven staat door de ISP's. Het verstrekken van de gegevens aan BREIN zonder tussenkomst van de rechter is betekent dus een overtreding van de wet WBP door de ISP's. Zij hebben immers jou gegevens onder het mom van een andere doel verzameld.

Wanneer ISP's toch op een legitieme wijze deze gegevens aan BREIN zouden willen verstrekken zouden zij dit op moeten nemen in bijv. hun algemene voorwaarden of in hun privacy reglement. Klanten van de ISP zouden bekend zijn met het feit dat de ISP jou gegevens door kan sturen aan een andere organisatie. Het is dan aan de klant om te kiezen voor een provider die jou gegevens verstrekt aan derden of voor een ISP die jou gegevens keurig netjes beschermd en jou de privacy geeft waar je in principe recht op hebt.

Nu is het wachten op het antwoord van de politiek eerder al aan heeft gegeven niet gecharmeerd te zijn van de jacht op individuen, al zou het niet Nederland niet om de downloaders maar om de uploaders gaan. Downloaden voor eigen gebruik is namelijk toegestaan in Nederland, tevens is het toegestaan een kopie te downloaden als je in het bezit van een origineel bent. Omdat het op afstand niet te controleren is of men in het bezit van een origineel is, zal hier waarschijnlijk jacht gemaakt worden op de verkeerde mensen. Uploaden is hier wel verboden en daarom is het waarschijnlijker dat deze mensen last kunnen ondervinden maar de meest zielige stichting in Nederland .... BREIN ....

Wellicht is het interessant om een proefproces tegen een provider te beginnen die gegevens van haar klanten verstrekt aan derden. Mocht de rechter beslissen dat ze daarbij de WBP overtreden dan zitten de meeste deuren voor BREIN opslot ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.