image

School aangeklaagd wegens webcam-spionage

woensdag 28 juli 2010, 11:26 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaans schooldistrict is door een tweede student aangeklaagd wegens spionage via de webcam. Begin dit jaar diende een student van het Lower Merion School District al een aanklacht in, omdat hij thuis werd bespioneerd. De door de school ter beschikking gestelde laptops waren voorzien van een webcam, die op afstand was te bedienen.

Het bespioneren kwam aan het licht toen een leerling werd bestraft wegens "ongepast gedrag" dat hij thuis vertoonde. De schooldirecteur gebruikte een door de webcam gemaakte foto als bewijs. Volgens de student was hij wat snoepjes aan het eten, maar de directeur dacht dat het om drugs ging. Uiteindelijk bleek dat de trackingsoftware voor gestolen en verloren laptops ingeschakeld bleef, ook al was de computer weer terecht. In totaal zouden er meer dan 56.000 onterechte screenshots en foto's zijn gemaakt.

Compensatie
Ook Jalil Hasan raakte zijn laptop kwijt, die drie dagen later weer werd gevonden. Maar de LanRev Theft Track software die de school had geactiveerd, werd nooit uitgeschakeld. Dat gebeurde pas twee maanden later, toen er 469 foto's en 543 screenshots waren gemaakt, zonder dat Hasan hiervan op de hoogte was of hier toestemming voor had gegeven. "Toen ik deze foto's zag schrok ik me te pletter", aldus Hasan. Volgens de aanklacht van de student zijn zijn burgerrechten en privacy geschonden en wil hij hiervoor gecompenseerd worden.

Reacties (4)
28-07-2010, 12:54 door Silver
Hmm? Is dit een nieuw incident? Dit is laatst namelijk ook al uitgebreid op Slashdot geweest...
28-07-2010, 13:20 door wimbo
Dit is waarschijnlijk de follow-up van het gerapporteerde incident destijds.
28-07-2010, 13:50 door spatieman
dat zijn binnenkort heeeel jeugdige rijke gasjes.
28-07-2010, 14:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.