image

Adobe deelt beveiligingslekken met Microsoft

donderdag 29 juli 2010, 11:54 door Redactie, 2 reacties

Adobe heeft zich bij het Microsoft Active Protections Program (MAPP) aangesloten, waardoor beveiligingsbedrijven eerder hun klanten tegen nieuwe aanvallen in Flash Player, Acrobat en Reader kunnen beschermen. Microsoft lanceerde het MAPP in oktober 2008 en bestaat uit een samenwerkingsverband met 65 anti-virusbedrijven en leveranciers van IDS/IPS oplossingen. In het geval van een beveiligingslek in Microsoft software, worden deze partijen ingelicht, zodat ze detectie van exploits aan hun producten kunnen toevoegen.

"Het programma zorgt voor een betere bescherming van klanten", zegt Jerry Bryant, Security Program Manager van het Microsoft Security Response Center (MSRC) tegenover Security.nl. Het delen van informatie met MAPP-partners beschermt wereldwijd een miljard gebruikers tegen exploits, merkt Bryant op. Volgens Adobe heeft het marktaandeel van de software ervoor gezorgd dat het de aandacht van aanvallers krijgt. "We nemen de veiligheid van onze klanten serieus en zijn enthousiast om MAPP te gebruiken als bescherming tegen aanvallers", aldus Adobe's beveiligingschef Brad Arkin.

Samenwerking
Volgens Bryant was MAPP al een 'game changer' en geldt dat ook voor het toevoegen van Adobe's lekken, aangezien de software op bijna alle systemen aanwezig is. Mike Reavey, directeur van het MSRC, maakt duidelijk dat het veranderende beveiligingslandschap ervoor zorgt dat samenwerking en gedeelde verantwoordelijkheid van essentieel belang zijn en individuele pogingen niet meer voldoende zijn.

Toch heeft Microsoft op dit moment geen plannen om MAPP met de software van andere partijen uit te breiden, laat Bryant weten. "Het is niet iets waar we actief op naar zoek gaan, maar we zeggen er bij voorbaat ook geen nee tegen." Adobe was een logische keuze vanwege het aantal lekken en het marktaandeel. Volgend jaar hoopt Bryant gegevens te hebben om te zien wat het effect was om Adobe aan MAPP toe te voegen.

Reacties (2)
29-07-2010, 20:56 door Anoniem
Kijk dit vindt ik nou een sprong vooruit ...
En ik zeg maar van te voren ... nee niks van die:
'Silverfolie op onze hoofd, stiekem, geniepig, aliens werken samen met de nsa en pentagon heeft een sateliet op mijn huis gericht'-onzin
Gewoon ... share the knowledge, community thinking and global solution.
29-07-2010, 21:35 door Anoniem
Het is gewoon een strategische stap van Adobe om met DE concurrent van Apple te gaan teamen. Op die manier heeft Adobe natuurlijk in een keer een hele grote vuist waarmee ze naar Apple kunnen zwaaien als die roept dat Flash bagger is.

Gr.
Serleena
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.