image

'Google koning van malware'

vrijdag 30 juli 2010, 07:53 door Redactie, 9 reacties

Wie zoekt met Google heeft meer risico om met malware in aanraking te komen dan met andere zoekmachines het geval is. Dat beweert Barracuda Labs in het Midyear Security Report. Het beveiligingsbedrijf onderzocht 25.000 'trending topics' en zo'n 5,5 miljoen zoekresultaten. "Google is de koning van malware-distributie, het levert twee keer meer malware dan Bing, Twitter en Yahoo bij elkaar opgeteld als het om populaire onderwerpen gaat." Google is goed voor 69% van alle besmette zoekresultaten, tegenover Yahoo! (18%), Bing (12%) en Twitter (1%).

Twitter
Barracuda Labs keek ook naar de "donkere kant" van Twitter. Steeds meer mensen gebruiken de dienst voor het versturen van 'Tweets'. Toch is slechts 28,9% een echte Twitter-gebruiker. Een echt Twitteraar is iemand die tien of meer volgers heeft, zelf tien of meer mensen volgt en tien of meer Tweets per dag verstuurd.

De helft van de Twitter-gebruikers Twittert minder dan één keer per dag, terwijl tien procent vijf of meer Tweets per dag verstuurt. Dertig procent van de Twitter-accounts heeft geen enkele Tweet verstuurd.

Reacties (9)
30-07-2010, 09:28 door Anoniem
/dev/0

Geef google maar weer de schuld...

Als ik met een gun iemand overhoop schiet is het toch ook niet de fout van de maker van de gun dat ze zon goed wapen maken????

Google heeft de beste zoek machine! maar als je naar de verkeerde sites zoekt is het logisch dat je malware krijgt..mag ik hierbij verwijzen naar http://www.security.nl/article/18064/1/Bezoekers_pornosites_groter_risico_op_infecties.html
30-07-2010, 09:36 door Anoniem
"Meer dan 10 tweets per dag verstuurd" - Wat een belachelijke arbitraire grens. Meeste spam accounts hebben followers, en volgen anderen (kunstmatig, niet moeilijk) en tweeten ook meer dan 10x per dag. Dus 30% is spam account?

Meten is een kunst.
30-07-2010, 09:57 door meeuw
@Vandaag,09:28 doorAnoniem:

1. Het is /dev/null
2. De resultaten van google zijn niet zo simpel als jij denkt, de resultaten verschillen in ieder geval per land en ze "censureren" al enorm.
30-07-2010, 11:42 door Anoniem
Google is goed voor 69% van alle besmette zoekresultaten, tegenover Yahoo! (18%), Bing (12%) en Twitter (1%).

Met andere woorden, google is de enige die alles vind....

Je maakt er FUD van en dan volgt dit artikel, of je leest tussen de regels en beseft dat headline 'google indexed veel meer pagina's als andere zoekmachines' helemaal geen nieuws is ....
30-07-2010, 11:44 door Anoniem
Malware writers focussen zich nou eenmaal op de grootste,meest gebruikte .. want hiermee bereiken ze het meeste aantal personen.


Wie zoekt met Google heeft meer risico om met malware in aanraking te komen dan met andere zoekmachines het geval is.

Wie zoekt met Google heeft meer risico om met hetgene hij zoekt in aanraking te komen dan met andere zoekmachines het geval is.
30-07-2010, 12:15 door Eerde
'Google koning van malware' ---moet zijn---> 'Micro$oft koning van malware', immers de meeste malware wordt op machines gevonden die dat OS draaien, zeker te weten :)
30-07-2010, 12:55 door Wim ten Brink
De schuld ligt niet bij Google. Google is gewoon de meest populaire zoek-machine en malware-distributeurs maken daar handig gebruik van door vooral binnen Google te zorgen dat malware-sites snel gevonden worden.
Google is daarnaast ook sneller bij het indexeren van sites en heeft volgens mij ook de grootste verzameling data om in te zoeken. Tja, dan is er ook grotere kans op malware...
30-07-2010, 13:18 door Anoniem
"Toch is slechts 28,9% een echte Twitter-gebruiker. Een echt Twitteraar is iemand die tien of meer volgers heeft, zelf tien of meer mensen volgt en tien of meer Tweets per dag verstuurd. "

Hmm. Iemand verzint volstrekt willekeurige criteria, en bepaalt op basis daarvan wie (volgens hem) een "echte twitter-gebruiker" is.
30-07-2010, 13:50 door Blijbol
Google levert waarschijnlijk ook twee keer meer nuttige resultaten dan de andere zoekmachines.

En ik ben een echte Twitteraar met minder dan tien tweets per dag. Spambots doen altijd minder dan tien tweets per dag, anders worden ze moe, nou goed.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.