image

Geheim DDoS-kanon Anonymous blijkt hoax

maandag 19 september 2011, 13:48 door Redactie, 6 reacties

Het nieuwe wapen waarmee internetbeweging Anonymous websites nog effectiever zou kunnen platleggen, blijkt een hoax te zijn. Dat laat iemand weten die zich Sabu noemt, dezelfde naam als de leider van hackerscollectief LulzSec. Begin augustus werd het wapen volgens Anonymous ingezet om Pastebin.com tijdelijk offline te halen.

Pastebin laat nu weten dat het inderdaad met een heftige DDoS-aanval kreeg te maken waardoor de website 42 minuten onbereikbaar was, maar dat dit niet door het '#RefRef' DDoS-kanon komt. Ook heeft men niet meegewerkt aan de hoax.

Magische tool
"Het was niet hun magische tool, maar iets anders. Wat precies weten we nog niet. De grafieken die we op Twitter plaatsten waren echt, wat ook geldt voor de 42 minuten downtime", aldus Pastebin via Twitter.

De tool zou het Low Orbit Ion Canon (LOIC) moeten vervangen. Via dit programma kunnen Anonymous supporters eenvoudig aan Distributed Denial of Service-aanvallen (DDoS) deelnemen. Het was echter ook de reden dat verschillende mensen gearresteerd werden. De #RefRef-tool zou een beveiligingslek in SQL gebruiken, waardoor servers voor langere tijd onbereikbaar zouden zijn.

Reacties (6)
19-09-2011, 14:08 door Anoniem
anti-hoax hoax?
19-09-2011, 14:55 door Anoniem
killapache.pl
Slowloris.c
XerXes

Zomaar 3 tools die het geweest konden zijn. En er is van slowloris zelfs een versie die over tor gaat en om de x aantal request een andere route zoekt.
19-09-2011, 15:18 door DarkViewOfTheWorld
Volgens mij was het geen hoax, maar het probleem van de apache range requests is ondertussen opgelost, en zou het verder developpen of verspreiden van de tool bijna geen nut hebben.


my 2c
20-09-2011, 07:50 door Above
Ik ben zelfs van mening dat de propaganda rondom het bestaan van de zogenaamde Anonymous groep een verzinsel is en deels is opgezet door de overheid zelf om angst te verspreiden. Het is net als in real life over zogenaamde terrorisme waar we in Nederland zo voor moeten uitkijken dat mensen in angst leven en zich wenden tot de "beschermers".

Beheers je de media dan beheers je de kudde en wonderbaarlijk wordt alle nieuws als zoete koek geslikt waardoor je een opgedrongen beeld hebt geschept over hoe deze wereld is.
20-09-2011, 18:36 door Anoniem
The Real Sabu
anonymouSabu The Real Sabu
HEADS UP: Trolls like AnonCMD aka AnonSabu aka theD3V are extremely lame. Our communities need to move on from trolling and expose idiots
17 Sep


bron twitter.
21-09-2011, 08:13 door Anoniem
Door Anoniem: killapache.pl
Slowloris.c
XerXes

Zomaar 3 tools die het geweest konden zijn. En er is van slowloris zelfs een versie die over tor gaat en om de x aantal request een andere route zoekt.

Apache Killer en Slowloris veroorzaken niet heel veel meer verkeer, maar misbruiken resources op de server zelf. Pastebin.com schreef echter dat zij een flinke piek in verkeer zagen.

Aangezien XerXes geen publieke tool is, weet niemand precies de werking ervan en of de tool überhaupt bestaat.

Mijn gok zou dus eerder een doodgewone DDoS-tool zijn, zoals LOIC.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.