image

"Winkelpersoneel werkt mee aan skimming"

donderdag 5 augustus 2010, 14:29 door Redactie, 3 reacties

Georganiseerde misdaadbendes zouden steeds vaker personeel van bedrijven "rekruteren" om aan misdrijven zoals skimming mee te werken, maar ook het "planten" van hun eigen insiders komt voor. Dat staat in in het jaarrapport van Verizon, waar vorige week al over werd bericht.

In de meeste gevallen gaat het om verduistering of het verkrijgen van financiële middelen en gegevens, zoals skimming, in ruil voor een deel van de opbrengst. Volgens de Amerikaanse Secret Service die aan het rapport meewerkte, is dit voornamelijk het werk van georganiseerde criminele groepen die het gehele spectrum van personeel bewerken. Het kan dan gaan om kassières bij winkels en de hospitality-sector die skimmingapparatuur aanbrengen, maar ook bankmedewerkers worden ingezet.

Skimming
Misbruik van privileges kwam het vaakst voor, maar is niet voor de meeste datalekken verantwoordelijk. "Verduistering, skimming en gerelateerde fraude komen vaker voor dan andere vormen van misbruik en waren exclusief voor zaken waar de Secret Service", zo is in het rapport te lezen.

Het misbruik vindt plaats door personeel dat voor toezicht of het verwerken van financiële transacties, rekeningen of administratie verantwoordelijk is. "Het is niet verwonderlijk dat dit vaak bij financiële instellingen, winkels en restaurants voorkomt." Het plaatsen van skimmingapparatuur werd na misbruik van systeemtoegang/rechten en verduistering/skimming het vaakst waargenomen.

Reacties (3)
05-08-2010, 16:58 door Anoniem
Het is altijd het eerste waar je aan moet denken: insiders, en vanuit die ring naar buiten werken. Maar meestal denken mensen eerst aan externe krachten, en werken dan naar binnen. Hoe dichter bij het vuur, hoe warmer de gloed...
06-08-2010, 10:24 door Anoniem
Natuurlijk moet je eerst aan insiders denken.
Ik vraag mij soms af dat er geen dagelijkse controle is van geldautomaten in bankinstellingen door technisch personeel dat dagelijks nakijkt op eventuele malafide apparatuur die men istalleerde?
Ok in de meeste gevallen is er camera bewaking????
07-08-2010, 11:36 door Anoniem
Misschien goed om deze toelichtende blogpost van Verizon nog even te lezen: http://securityblog.verizonbusiness.com/2010/08/06/misinterpretation-alert-insider-breaches-are-not-increasing/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.