image

Corrupte pc-reparateur krijgt 9 maanden cel

maandag 9 augustus 2010, 14:30 door Redactie, 3 reacties

Een werknemer van een Britse computerwinkel die op de bankrekening van een klant probeerde in te loggen, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden. Vorig jaar deed de Britse televisiezender Sky onderzoek naar hoe computerwinkels met de laptops van klanten omgaan. Via een verborgen programma werden niet alleen de toetsaanslagen en andere acties van het personeel in de gaten gehouden, maar was ook de webcam ingeschakeld.

Als "testcase" was in de laptop de geheugenchip losgemaakt. De winkel liet echter weten dat het moederbord defect was en vervangen moest worden. Toen de geheugenchip weer was teruggezet, begon het personeel de persoonlijke bestanden op de schijf te bekijken.

Internetbankieren
Een van de medewerkers besloot zelfs de gevonden foto's en inloggegevens voor Facebook, Hotmail en een online bankrekening naar zijn USB-stick te kopiëren. Vervolgens probeerde hij verschillende malen op de online bankrekening van de klant in te loggen. Sky deed aangifte bij de politie, waarop de 30-jarige Grzegorz Zachodni werd aangehouden en uiteindelijk veroordeeld.

"Hopelijk is deze veroordeling een waarschuwing voor computerwinkels dat het kopiëren of gebruiken van persoonlijke klantgegevens onacceptabel is", aldus rechercheur Chris Young.

Reacties (3)
09-08-2010, 21:14 door Anoniem
Via een verborgen programma werden niet alleen de toetsaanslagen en andere acties van het personeel in de gaten gehouden, maar was ook de webcam ingeschakeld.

Deal with my ubuntu live disk ... biaaatch :p

Overigens wil ik de acties van deze man niet goedpraten, maar is het gepakt worden op deze manier best wel ... dom.
09-08-2010, 21:30 door Anoniem
duidelijk is iedereen op vakantie dat op zo n aso actie niet gereageerd word
10-08-2010, 19:04 door spatieman
alleen die naam van de gast zou al een belletje doen rinkelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.