image

Gratis virusscanner populair bij MKB

woensdag 11 augustus 2010, 12:15 door Redactie, 5 reacties

Bijna de helft van het Nederlandse MKB gebruikt een gratis virusscanner, terwijl dit in Europa gemiddeld 17% is, zo blijkt uit onderzoek van Panda Security. De onderzochte bedrijven beschikten over maximaal 1.000 computers. Volgens het anti-virusbedrijf is 40% van het MKB in de Benelux besmet met malware, terwijl het Europese gemiddelde op 49% ligt.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 47 procent van het ondervraagde MKB in de Benelux geen beveiligingsverantwoordelijke heeft aangesteld. Hiermee staat onze regio op de laatste plaats tussen de andere Europese landen. Wat betreft de geïnstalleerde beveiligingsoplossing heeft honderd procent van het MKB in de Benelux een firewall, 92 procent een antivirus-oplossing, 88 procent anti-spyware en 65 procent anti-spam.

Onbelangrijk
Wereldwijd heeft 11 tot 13 procent van het MKB geen beveiligingsoplossing. In de Benelux is dit 16 procent en 9 procent van de ondervraagden hecht zelfs geen belang aan een beveiligingsoplossing. Wel heeft 64 procent van de Benelux bedrijven een beveiligingsbeleid. Hiermee behaalt de regio een gemiddelde score.
De voornaamste redenen waarom het MKB in de Benelux geen oplossing geïnstalleerd heeft, is omdat ze het niet nodig of onbelangrijk vinden (50%), de oplossing te veel systeembronnen vraagt (17%) of omdat het te duur is (7%).

“Het is zorgwekkend dat nog altijd 16 procent van het MKB geen beveiligingsoplossing geïnstalleerd heeft. Zeker met de beschikbaarheid van verschillende gratis antivirus oplossingen en de groeiende internetbedreigingen", zegt Tom Borremans van Panda Security. De voornaamste gevolgen van de infecties zijn een verlies in productiviteit (33 procent in de Benelux) en problemen met de computer (67 procent voor de Benelux). Gisteren liet anti-virusbedrijf G Data nog weten dat gratis virusscanners ongeschikt zijn om een systeem te beschermen.

Reacties (5)
11-08-2010, 13:35 door Rubbertje
Gisteren liet anti-virusbedrijf G Data nog weten dat gratis virusscanners ongeschikt zijn om een systeem te beschermen.

Ik heb een betaalde virusscanner maar biedt een gratis firewall (Comodo in mijn geval) wel voldoende bescherming?
11-08-2010, 14:38 door Anoniem
In een omgeving met een redelijk aantal werkstations is een centrale firewall oplossing zoals van Fortigate of juniper een betere oplossing.
11-08-2010, 14:53 door Anoniem
100% firewall? Ik geloof er niets van... sommige mensen weten nog steeds niet wat het ding doet.
11-08-2010, 16:00 door xy22
Door Anoniem: 100% firewall? Ik geloof er niets van... sommige mensen weten nog steeds niet wat het ding doet.
bij de meeste (op dit moment gebruikte) Windows versies schakelt het beveiligingscentrum automatisch de Windows-firewall aan, wanneer er geen andere firewall actief is. Dan is 100% ook niet verbazingwekkend, wel?
21-08-2010, 23:53 door Anoniem
Ik gebruik zelf Sax2 van Ax3Soft,Dit is een Internet Intrusion Detection system.
Dit kijkt al heel ver vooruit in je netwerk.
Werkt voor mij perfect.
Tegen hackers,trojans,wormen,etc.
Het sluit ook direct de pagina's af waar je was.
Gratis te downloaden.
Vergeet niet een licentie aan te vragen.
Verder gebruik ik nog Avast!5,en die is ook goed.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.