image

Internet Explorer 9 bèta op 15 september

zaterdag 14 augustus 2010, 11:56 door Redactie, 6 reacties

Microsoft zal op 15 september de eerste bètaversie van Internet Explorer 9 uitbrengen, zo heeft de softwaregigant laten weten. De afgelopen maanden verschenen verschillende preview versies, die inmiddels 2,5 miljoen keer zijn gedownload. "Ontwikkelaars werken hard aan een aantal verrassend nieuwe webervaringen die Internet Explorer 9 mogelijk maakt", zegt James Pratt op het IE Blog. "Op 15 september laten we je een mooier web zien, dat vertrouwd aanvoelt op Windows."

Met IE9 richt Microsoft zich voornamelijk op het ondersteunen van HTML5, de nieuwe versie van de HTML-standaard. De afgelopen maanden is Internet Explorer na maanden van terugval weer bezig met een opmars. Daarnaast zijn de eerste reacties op IE9 zeer positief. "De toekomst ziet er goed uit voor Internet Explorer", aldus Microsoft's Ryan Gavin.

Reacties (6)
14-08-2010, 13:30 door xy22
Door Redactie: "Op 15 september laten we je een mooier web zien, dat vertrouwd aanvoelt op Windows."
waar een ruime 60% van de (thuis) gebruikers niet aan mee doet met zijn of haar XP machine.
Lijkt me een massa die niet te negeren valt. Jammer dat Microsoft die mensen en bedrijven blijft 'pushen' als het ware om over te stappen, al is het begrijpelijk dat alles (technisch en bedrijfstechnisch) een keer op houdt.

Ben alleen bang dat het de beveiliging van computers niet ten goede komt. Het verschil tussen IE6 en de nieuwste IE wordt qua beveiliging ongetwijfeld steeds groter. En dan draaien niet alleen thuisgebruikers die willen internetbankieren, maar ook bijvoorbeeld overheden die met onze gegevens werken op steeds ouder wordende versies
(hoewel bij overheid/bedrijven vaak 'hardened'). Jammer
14-08-2010, 14:08 door Skizmo
Ben benieuwd wat de acid3 testscore wordt van IE9. De huidige testversies scoren momenteel nog steeds minder dan de concurrentie.
14-08-2010, 14:55 door Anoniem
Door Skizmo: Ben benieuwd wat de acid3 testscore wordt van IE9. De huidige testversies scoren momenteel nog steeds minder dan de concurrentie.
Ik heb even gekeken, bij mij scoort IE 9 beter dan de huidige Firefox versie.
http://ie.microsoft.com/testdrive/benchmarks/Acid3/Default.html
14-08-2010, 18:51 door d_vandenbrink
Ze scoren 2 puntjes minder dan de laatste beta van firefox, dus dat is een beetje kort door de bocht. Het zit hem ook in de SVG support, wat nog niet helemaal standaard is, dus dat is ook een reden om het nog niet te implementeren.

Daarnaast, als ze zich teveel op oude technieken, zoals xp blijven focussen, dan komt dat de software niet ten goede, dus soms moet je support gewoon droppen.
15-08-2010, 14:27 door Anoniem
Kan alleen maar beter worden dan IE 8, want wat een flutbrowser is dat toch.

Ga het zeker proberen in september.
16-08-2010, 10:11 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Skizmo: Ben benieuwd wat de acid3 testscore wordt van IE9. De huidige testversies scoren momenteel nog steeds minder dan de concurrentie.
Ik heb even gekeken, bij mij scoort IE 9 beter dan de huidige Firefox versie.
http://ie.microsoft.com/testdrive/benchmarks/Acid3/Default.html

Deze ACID test staat op de microsoft site zelf. Zal mij niet verbazen als die acid test niet correct is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.