image

Intel koopt McAfee voor 6 miljard euro

donderdag 19 augustus 2010, 15:27 door Redactie, 3 reacties

Chipgigant Intel heeft beveiligingsbedrijf McAfee voor een bedrag van 6 miljard overgenomen. Dat komt neer op 37 euro per aandeel, wat 60% meer is dan waar het aandeel gisteren op eindigde. Het aandeel McAfee steeg met 58% toen de overeenkomst bekend werd. De aandelen waren sinds 1999 niet zoveel waard geworden. Volgens Intel vormt security nu een fundamenteel onderdeel van online computing.

"In het verleden bepaalden zuinige prestaties en connectiviteit de vereisten voor computing. Kijkend naar de toekomst, zal security de derde pilaar worden van wat mensen van computing ervaringen verlangen", zegt Intel CEO Paul Otellini.

Doorbraak
"De toevoeging van McAfee producten en technologieën in de portfolio van Intel, brengt ons ongelooflijk getalenteerde mensen die zich bewezen hebben als het gaat om het leveren van security innovatie, producten en diensten die de industrie en consumenten vertrouwen als het gaat om veiliger het internet te gebruiken", merkt Otellini op.

Volgens Intel vice-president Renée James zal hardwarematige beveiliging voor een doorbraak zorgen in het bestrijden van de steeds complexer wordende dreigingen. James laat verder weten dat de overname van McAfee past in de strategie die Intel voor de toekomst heeft.

Reacties (3)
19-08-2010, 15:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-08-2010, 15:42 door Anoniem
Intel verkocht vroeger als OEM anti-virus engines van derden onder het in 1991 overgenomen merk LANdesk. Dat is in 1998 overgegaan van Intel naar Symantec.
19-08-2010, 22:13 door Anoniem
Hmmm moeten we hier nou echt blij van worden met dit soort berichten ?

http://www.security.nl/artikel/34183/1/McAfee_en_Trend_Micro_falen_Windows_7_anti-virustest.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.