image

iPhone-scam jaagt telecomproviders op kosten

vrijdag 20 augustus 2010, 14:22 door Redactie, 3 reacties

De Britse politie heeft een bende opgerold die zich met grootschalige telefoonfraude bezighield. De criminelen kochten via gestolen identiteitsgegevens en rekeningen voornamelijk iPhones, maar ook andere toestellen. Vervolgens werden de telefoons zo ingesteld dat ze dure telefoonnummers belden. Nummers die eigendom van de bende waren.

Sommige landen stellen dat telecomproviders moeten betalen voordat de klant dit heeft gedaan. Daardoor maakte telecomprovider O2 een kleine 1,5 miljoen euro aan de criminelen over, zonder dat het de kosten kon doorberekenen. Alle toestellen waren namelijk met valse gegevens geregistreerd.

Telefoons
Tijdens de huiszoeking bij de bendeleden nam de politie voor ruim 18.000 euro aan telefoons in beslag. De toestellen zaten nog allemaal in de verpakking, alleen de SIM-kaarten waren verwijderd. "We hebben het hart van een complex crimineel netwerk getroffen", aldus politiecommissaris Bob Wishart. In totaal zijn negen personen aangehouden.

Reacties (3)
20-08-2010, 15:50 door Skizmo
"We hebben het hart van een complex crimineel netwerk getroffen"
En hoe weten ze dat ? Misschien was dit maar een kleine jongen die voor een veel groter netwerk werkte.
22-08-2010, 17:04 door ddegroot
"iPhone-scam" beetje heftige titel voor "voornamelijk iPhones, maar ook andere toestellen" maar klinkt wel intressant.. maar niks met iPhones te maken..
23-08-2010, 19:25 door GerBNL
Ik sluit me geheel bij ddegroot aan.

Ik ga zelfs nog verder: de redactie moet natuurlijk zelf weten wat en hoe ze publiceren, maar de geloofwaardigheid van security.nl wordt er niet beter op zo.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.