/dev/null - Overig

[OffTopic] Schietpartij Arnhem

22-08-2010, 12:24 door Bitwiper, 18 reacties
Sorry, off-topic, wel security maar geen ICT...

Ik was benieuwd naar de nationaliteit van de aangehouden verdachten van de schietpartij afgelopen nacht in Arnhem. Als dat autochtonen zijn, vind ik het discriminerend dat dit niet vermeld wordt (immers bij autochtonen hoor je dit vaak wel meteen). Overigens hoop ik dat het om autochtonen gaat, hufterige landgenoten zijn er helaas veel ook te veel.

Ik heb er dus even naar Gegoogled. De nationaliteit heb ik nog niet kunnen achterhalen, maar wel iets anders...
http://www.nu.nl/binnenland/2316985/dode-en-gewonden-bij-schietincident-arnhem.html
22 augustus 2010 00:10

De politie heeft een 29-jarige man uit Duiven en een 32-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident.
en
http://www.hoogenlaag.nl/page/Lokaal/Regionaal-Detail/Vierde-vuurwapen-aangetroffen-na.568086.news
19 juli 2010 13:05

Rond vijf uur zou er geschoten zijn op de Korte Hoogstraat waarbij een 32-jarige man uit Velp werd geraakt. De man was lichtgewond en meldde zich kort na het voorval bij het politiebureau aan de Beekstraat. Agenten gingen vervolgens op onderzoek uit en troffen in de omgeving drie mannen aan waarvan er zeker één aan het door het slachtoffer opgegeven signalement voldeed. Het trio, twee Arnhemmers van 23 en 32 jaar en een 29-jarige man uit Duiven, werd aangehouden.
Dat zou natuurlijk toeval kunnen zijn...
Reacties (18)
22-08-2010, 14:56 door Rubbertje
Ik kom niet om security.nl om deze onzin te lezen.
22-08-2010, 17:58 door callie
Eeh admins van security... wat is dit?? sinds wanneer zijn we nu.nl ?
22-08-2010, 18:07 door Bitwiper
@Bastos en callie: ik ben het subject met [OffTopic] begonnen maar da's helaas niet overgenomen op de main page. Bovendien ik bewust in het forum "/dev/null' gepost. En ten slotte: als er een overduidelijk subject Schietpartij Arnhem staat dan lijkt het me duidelijk waar het over gaat, je hoeft dat niet te lezen.

Wijziging 2010-08-22 23:00: de onaardige opmerkingen over eerdere posts van Bastos en callie verwijderd. Sorry dat ik die ueberhaupt gepost heb. Wel erg jammer vind ik het dat er op deze site zoveel moppersmurfen zijn die eeuwig meuten over taalfouten, artikelen van de redactie (en nu ook van mij) dat die geen nieuwswaarde zouden hebben, maar zelf nooit iets fout doen natuurlijk. Alsof lezers die een artikel wel interessant vinden zitten te wachten op een "bijdrage" van iemand die meldt dat een artikel geen nieuwswaarde heeft.
22-08-2010, 21:23 door Anoniem
[Off-topic-reactie] pfff dit is ook een manier om je tijd te verdoen.... zullen wel weg diep gestopte frustraties meespelen ofzo... :-(
22-08-2010, 22:12 door MrBil
Bitwiper, wat wil je met deze topic winnen op de nationaliteit van de daders na?
22-08-2010, 22:38 door Bitwiper
Door MrBil: Bitwiper, wat wil je met deze topic winnen op de nationaliteit van de daders na?
Uhh, nee, ik heb niet op deze site gepost om de nationaliteit van de daders te achterhalen. De reden van mijn post was dat ik het opvallend vond dat een simpele Google zoekactie twee verschillende vuurwapenincidenten oplevert (met iets meer dan 1 maand ertussen) met daders uit dezelfde woonplaatsen en met dezelfde leeftijd.

Ik weet natuurlijk niet zeker of het bij deze incidenten om dezelfde personen gaat, maar als Duiven meer dan 1 inwoner van 32 jaar heeft die ongeautoriseerd met vuurwapens rondloopt is het wel een heel enge gemeente.

Mocht het daadwerkelijk om dezelfde personen gaan, dan heeft het m.i. alles met (okay, non-ICT) security te maken dat deze types nog vrij rondlopen en kennelijk nog steeds/opnieuw over vuurwapens kunnen beschikken (los van nationaliteit: als bekend is dat niet daartoe geautoriseerde personen met vuurwapens rondlopen, dan is het de preventieve taak van justitie en politie om daar wat aan te doen).

Ik ben overigens wel benieuwd of de Politie dezelfde verbanden legt en/of ze ook Googled.
23-08-2010, 07:40 door Anoniem
Je typt trouwens elke keer autochtonen, en nooit allochtonen, volgens mij heb je ze een keer door elkaar gehaald, want het bericht is voor mij nu niet echt duidelijk.
23-08-2010, 08:07 door callie
Bitwiper... ik heb je onaardige reacties niet gezien ..( misschien maar goed ook :P) maar dit is een site voor IT security en als er posts worden gedaan zoals jij nu doet dan kan ik net zo goed het ad.nl gaan bookmarken want daar staan dit soort discussies altijd en mij persoonlijk interesseert het geen *** waar die kerels vandaan komen. ( en ik durf wel te spreken voor 99 % van de lezers van security.nl.

Als dit soort posts ergens op een forum staan zie ik ze niet maar deze staat op de frontpage... lijkt mij niet de juiste plek.
23-08-2010, 08:46 door Bitwiper
Door callie: en mij persoonlijk interesseert het geen *** waar die kerels vandaan komen
Je uit kritiek op een bijdrage die je duidelijk niet goed gelezen hebt.
23-08-2010, 08:52 door Anoniem
Door Bitwiper:
Door callie: en mij persoonlijk interesseert het geen *** waar die kerels vandaan komen
Je uit kritiek op een bijdrage die je duidelijk niet goed gelezen hebt.
Hihi..!

Ilja_\\//
23-08-2010, 09:07 door Zipper306
Wat heeft dit met Security.nl te maken?
Dit bericht is totaal Off Topic
23-08-2010, 13:56 door Anoniem
interresante discusie... inmiddels gaat het allang niet meer over de nationaliteit van de vermoedelijke daders... ik ben het overigens wel eens dat het opvallend is dat er bij verschillende incidenten op verschillende manieren gesproken wordt over de achtergrond van de daders...

voor wat betreft de discusie al dan niet off-topic. Deze vraag heeft in mijn ogen ook te maken met Privacy en is dus wel degelijk een onderwerp van thuis hoort op security.nl. deze site is immers geen IT forum... sterker nog volgens de makers van deze site: http://www.security.nl/page/1/Over_ons.html2. Doelgroep IT-managers, systeembeheerders, beveiligingsprofessionals en iedereen met interesse in het laatste nieuws over beveiliging en privacy. Security.nl is tevens een platform voor mensen die over deze onderwerpen informatie willen uitwisselen. ps. en voordat het topic verder gaat over typ en taalfouten.... Excuses!!!
23-08-2010, 16:11 door callie
zullen we Peter R de Vries ook even vragen.. ow en willen jullie voortaan ook alles posten van opsporing verzocht.. want privacy van de boeven daar moet wel worden gegarandeerd.. misschien een apart forum voor maken ? ^%$^*%^*)_)*^*&)

Sorry hoor maar dit artikel heeft niets met privacy te maken en je kan de doelgroep interpreteren zoals jij wilt maar dit is een site voor IT security gerelateerde zaken en niet voor dit soort onzin.

Het enige dat je weet is dat de daders uit duiven en Arnhem komen.. lekker belangrijk er wonen in duiven 25000+ mensen Arnhem 145000 plus.. ik denk dat je niet wilt weten hoeveel vuurwapens er in elke gemeente te vinden zijn,, misschien is het in het plaatsje waar jij woont bijzonder maar in de omgeving Arnhem niet .kortom wat weet je nou.
Daarnaast maakt de pers er regelmatig een zooitje van dus wat je zoal leest moet je ook maar met een knipoog doen.

En nu ben ik er klaar mee en reageer ik niet meer op deze net zo zinloze discussie.
23-08-2010, 20:29 door Anoniem
Sorry callie maar volgens mij begrijp je het echt niet.. er wordt nota bene een qoute vanuit de 'mission statement' van de redactie van deze website bij gehaald en nog blijf je volhouden dat dit een IT forum is....

mag ik je vriendelijk doorverwijzen naar www.mcse.nl en www.helpme.nl ... dat zijn de 'echte' IT fora...
25-08-2010, 10:14 door Anoniem
Op zich is het leuk om te zien dat nieuwsberichten blijkbaar overeenkomsten hebben, maar ik begrijp niet helemaal wat je nou wilt bereiken. De identiteit van de verdachten? Aantonen dat er in Duiven blijkbaar een nare jongeman woont die een wapen heeft?

Waar. Security.nl is niet beperkt tot IT gerelateerde zaken. Dat een groot aantal leden en bezoekers IT-ers zijn en verder niet buiten komt kan er misschien voor zorgen dat ze niet IT zaken niet willen of kunnen volgen en dus maar verwijzen naar andere fora, doet niets af aan dat feit. Maar laat dan de discussie's op z'n minst ergens over gaan.

Bijvoorbeeld: Wat te doen wanneer een 29-jarige Duivenaar je aanspreekt op straat in Arnhem? Je firewall aantrekken, virusscanner voor je mond knopen en je poortje dichtstoppen. Maar dan nog bestaat de kans dat hij gaten schiet in je verdediging.
25-08-2010, 15:35 door Zipper306
Kan de redactie dit niet verwijderen, is in mijn ogen totaal Off Topic
25-08-2010, 16:09 door Ilja. _V V
Ik vindt al diegenen die meteen schermen met de opmerking: "Dit is een security-forum!" e.d. als ze de connectie met security niet zien, getuigen van tunnelvisie.

Veel erger vindt ik het dat het vaak diezelfden zijn die bij de eerste anonieme vraag: "Hoe kraak ik het wachtwoord van mijn laptop?" binnen een dag 20 of meer methoden aanbieden.

Als je, in tegenstelling tot zoals iemand als ik, in een klein dorpje woont & nog nooit eerder een schietpartij hebt meegemaakt, dan zal dat zeker een onveilig gevoel geven. Dat kan je niet met IT-beveiligings-techniek voorkomen. Wel kan je het daarmee opsporen.

Gezien de vele andere bijdragen van Bitwiper, vindt ik dat wat hij/zij (?) hier onderzoekt & vraagt, zeker vergeven mag worden.
25-08-2010, 23:22 door Anoniem
Wat betreft bitwiper ben ik het eens en valt dit allemaal onder vrijheid van meningsuiting.
Maar ben ik het ook wel eens dat dit niet een geschikte plek is voor dit artikel.

Nu de gulden middenweg, beter droppen we dit onderwerp omdat niet iedereen zich even volwassen uit kan laten.
En om een raciale discussie te vermijden ...
Vanuit alle opzichten en/of achtergronden, allochtoon of autochtoon blijft het: 'Wereldburger die een andere wereldburger het leven ontneemt en niets anders dan verdriet bij de nabestaanden achterlaat'
Iets wat op zich al een punt ter discussie is ...

Let's make love instead of war!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.