image

Microsoft anti-virus stopt Android-malware

dinsdag 11 oktober 2011, 15:08 door Redactie, 5 reacties

Microsoft heeft in de eerste helft van dit jaar een groot aantal Android-gebruikers tegen malware beschermd die volledige controle over het toestel kon krijgen. Het gaat om kwaadaardige apps met de "Unix/Lotoor exploit", die een beveiligingslek in het Android besturingssysteem misbruiken om rootrechten te krijgen. Microsoft detecteerde naar eigen zeggen deze kwaadaardige applicaties in "aanzienlijke volumes". Security Essentials detecteerde de malware zodra Android-gebruikers de apps van hun Windows computer naar hun toestel kopieerden.

"De toename van Android-gebaseerde dreigingen is voornamelijk veroorzaakt door de Unix/Lotoor exploit-familie, de op één na meest gedetecteerde besturingssysteem exploit in de eerste helft van 2011", aldus Microsoft. Lotoor wordt gebruikt door de DroidDream malware-familie om kwetsbare smartphones aan te vallen.

De malware doet zich vaak voor als een legitieme Android applicatie en geeft aanvallers na de installatie volledige controle over het toestel. Google bracht in maart van dit jaar een beveiligingsupdate uit om het lek te dichten, zo staat in het elfde Security Intelligence Report.

Reacties (5)
11-10-2011, 15:30 door Anoniem
"Microsoft detecteerde naar eigen zeggen"

Jah... Met andere woorden, de antivirusoplossing die MS gebruikt detecteert net als vrijwel ieder ander product ook malware voor andere platforms.

Ik ben ook blij dat ik met mijn ClamAV antivirus op Linux heel veel Windows malware heb weten te stoppen!
11-10-2011, 18:44 door Anoniem
Damnit...
11-10-2011, 20:33 door Niet-anoniem
Er zijn van die pinguinsoorten (met name de koningspinguin en de anonieme pinguin (ook bekend als de "Paulpinguin") hebben hier last van) die errug moeilijk kunnen toegeven dat Microsoft iets niet fout gedaan heeft. En dus moet het negatief worden uitgelegd.

Paul 15:30, voor straf 100 strafregels "Microsoft heeft iets niet fout gedaan.", alhier te posten.
12-10-2011, 00:34 door Skizmo
Bah. MS denkt dat ze zichzelf kunnen prijzen omdat ze iets op een ander OS voor elkaar gekregen hebben. Wauw zeg... ze worden met de dag zieliger. Niet alleen gaan hun produkten achteruit, maar nu bereiken ze de bodem van de put der laagheid ook.
12-10-2011, 12:57 door Anoniem
Door Anoniem: "Microsoft detecteerde naar eigen zeggen"

Jah... Met andere woorden, de antivirusoplossing die MS gebruikt detecteert net als vrijwel ieder ander product ook malware voor andere platforms.

Ik ben ook blij dat ik met mijn ClamAV antivirus op Linux heel veel Windows malware heb weten te stoppen!

Volgens mij stelt deze reactie niet zozeer dat MS iets fout heeft gedaan, maar meer dat MS ook niet iets bijzonder goed heeft gedaan.
Dus waarom dit nieuws moet zijn???
Het is heel fijn dat MS inderdaad (eindelijk) zelf een zeer acceptabele antivirusoplossing in zijn producten meebakt.

Sommige MS-gebruikers moeten hun calimero tenen misschien wat minder gevoelig afstellen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.