image

340 miljoen mensen surfen met verouderde browser

dinsdag 11 oktober 2011, 14:44 door Redactie, 5 reacties

Bijna een kwart van alle browsers waarmee internetgebruikers surfen zijn verouderd, wat neerkomt op 340 miljoen mensen. Dat blijkt uit cijfers van Net Applications. Om deze gebruikers te bereiken zodat ze upgraden, lanceerde Microsoft in samenwerking met de Identity Theft Council, Online Trust Alliance en Anti-Phishing Working Group de website YourBrowserMatters.org.

Score
Daarop kunnen consumenten zien hoe hun browser presteert als het gaat om het detecteren van gevaarlijke downloads, het waarschuwen voor phishing websites en of de software over features beschikt als een sandbox, internetfilter en Windows beveiligingsmaatregelen ondersteunt.

Internet Explorer scoort 4 van de 4 punten, gevolgd door Chrome met een 2,5, terwijl Mozilla niet verder dan een 2 komt. Safari en Opera zijn niet eens in de vergelijking opgenomen. De website is een grote 'plug' voor IE9. Toch blijkt uit de cijfers van Net Applications dat veel gebruikers hun browser niet upgraden.

Reacties (5)
11-10-2011, 15:07 door spatieman
illigalos window neem ik zwaar aan dus.
11-10-2011, 15:40 door Anoniem
"Internet Explorer scoort 4 van de 4 punten"
Wat een toeval op een site gesponsord door Microsoft ...
11-10-2011, 16:17 door Anoniem
Ik probeerde IE 9 te installeren op de laptop van mijn moeder (die wil persé IE), maar kan het niet installeren. Opent geen enkele site en sluit zichzelf steeds af. Met IE8 heeft ze geen problemen. Dus dan maar de oude.
11-10-2011, 20:23 door Anoniem
Heb je het geprobeerd met een schone installatie? Dus eerst alles ervanaf? Ik vermoedt dat sommige programma's in de weg zitten aangaande installatie IE9.IE9 is weer veiliger dan IE8,maar ik had in het begin ook even problemen met IE9,daarna IE8 teruggehaald en na een tijdje IE9 alsnog geinstalleerd.Ik raadt trouwens aan om IE9 via de Windows Update te downloaden en installeren.
Door Anoniem: Ik probeerde IE 9 te installeren op de laptop van mijn moeder (die wil persé IE), maar kan het niet installeren. Opent geen enkele site en sluit zichzelf steeds af. Met IE8 heeft ze geen problemen. Dus dan maar de oude.
12-10-2011, 01:08 door Skizmo
Internet Explorer scoort 4 van de 4 punten, gevolgd door Chrome met een 2,5, terwijl Mozilla niet verder dan een 2 komt.
... en dit bullshit artikel word zoals gewoonlijk ook dit keer weer door security.nl aangeboden. Security.nl... DE sponsor site van bullshit artikelen.


Waarom kom ik hier eigenlijk nog ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.