image

Assange moet Anonymous-masker afdoen tijdens protest

maandag 17 oktober 2011, 11:54 door Redactie, 7 reacties

WikiLeaks-oprichter Julian Assange was één van de 3.000 aanwezigen tijdens het Occupy Londen protest, waar de politie hem dwong om zijn Anonymous-masker af te doen. Ook in Nederland vonden dit weekend Occupy-protesten tegen de macht van banken, de inhaligheid van bedrijven en de politieke elite. Assange gaf ter plekke een speech over het verdwijnen van anonimiteit in de maatschappij.

Masker
"Door een nieuw wetsartikel kunnen mensen in Londen geen maskers meer dragen, of andere gezichtsbedekkende kleding, en die basale anonimiteit wordt de mensen ontzegd."

Volgens Assange, die opmerkte dat hij nog altijd in geen enkel land van een misdrijf is beschuldigd, kan het soms legitiem zijn om anonimiteit op te heffen. "Maar we moeten het niet accepteren totdat Zwitserse bankrekeningen en offshore bankrekeningen ook niet meer anoniem mogen zijn."

Reacties (7)
17-10-2011, 18:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-10-2011, 20:23 door Reboot
Assange is goed bezig, hij komt tenminste op voor de vrijheid. Ik vind het zelf al ongelofelijk dom om dingen zo snel te verbieden omdat er een kans bestaat dat er misbruik van wordt gemaakt.

Kost alleen maar geld en mensen worden helemaal paranoïde. Er worden miljarden gestopt in veiligheid enzovoort, maar vertel mij nou eens hoeveel mensenlevens dat heeft gespaard?

Besteedt dat geld liever aan zaken die er echt toe doen en laten we gewoon verder bouwen om tot een werkelijk vrije samenleving te komen. Want op deze manier gaat dat dus echt niet lukken mensen.
17-10-2011, 21:43 door Anoniem
typisch politie met de handen in de zakken XD
18-10-2011, 10:55 door Anoniem
't Is geen "anonymous masker" maar een "Guy Fawkes masker", ook wel bekend van "V for Vendetta".

zie http://en.wikipedia.org/wiki/Guy_Fawkes
18-10-2011, 12:01 door Anoniem
Door Peter V:
Door een nieuw wetsartikel kunnen mensen in Londen geen maskers meer dragen, of andere gezichtsbedekkende kleding, en die basale anonimiteit wordt de mensen ontzegd..
Nee, dat mag hier ook niet meneer Assange. Al heel wat jaren niet.
Ooit Carnaval gevierd?
18-10-2011, 15:31 door spatieman
Masker
"Door een nieuw wetsartikel kunnen mensen in Londen geen maskers meer dragen, of andere gezichtsbedekkende kleding, en die basale anonimiteit wordt de mensen ontzegd."
-
maar een burka mag weer wel,
15-01-2012, 13:28 door Anoniem
Julian is V en zal ons helpen naar de vrijheid. We are legion we are 99 %
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.