image

Google: Chrome en Firefox veilige browsers

maandag 17 oktober 2011, 12:21 door Redactie, 5 reacties

Vers na de "rel" over een Microsoft website die beweert dat Internet Explorer de veiligste browser is, komt nu Google met een campagne waarin Chrome en Firefox als veilige browser worden genoemd. De zoekgigant is samen met het Britse Citizens Advice Bureau (CAB) een surf veilig campagne gestart. Daarbij geeft het internetgebruikers verschillende tips. De "Good to Know" campagne is ook de eerste die Google houdt, waarbij het geen product aanprijst.

"Iedereen wil veilig op het internet zijn, maar veel mensen weten niet hoe. We lanceren de Good to Know campagne en website om eenvoudig advies te bieden dat iedereen kan volgen", zegt Google beleidsmanager Anthony House. Eén van de tips gaat over het herkennen van met HTTPS-beveiligde websites en het gebruik van een veilige browser.

Weergave
Daarbij adviseert Google privacy-evangelist Andrew Swerdlow Chrome en Firefox als veilige browsers, omdat ze de gebruiker duidelijk laten zien als er verbinding met een HTTPS-website is. In dat geval verschijnt er bij Firefox een groen of blauw blok voor het adres van de website en bij Chrome wordt in het groen HTTPS met een slotje weergegeven.

Chrome en Firefox zijn op dit moment in een hevige concurrentiewedstrijd verwikkeld, aan de andere kant is Google één van de belangrijkste sponsoren van Mozilla.

Reacties (5)
17-10-2011, 12:53 door U4iA
Vertelt Google ook in deze campagne dat men in ruil voor de gratis browser wat gebruiksgegevens op slaat voor allerlei doeleinden?
17-10-2011, 13:27 door Anoniem
en opera bewust negeren zeker?
17-10-2011, 15:18 door Anoniem
Door U4iA: Vertelt Google ook in deze campagne dat men in ruil voor de gratis browser wat gebruiksgegevens op slaat voor allerlei doeleinden?
Heb jij de illusie dat Microsoft niet hetzelfde doet dan?

Welke browser je ook gebruikt, elk heeft zijn voor en nadelen.

Dit nieuws is puur geschutter met statistieken. Microsoft is begonnen met liegen. Google liegt nu terug. Misschien doet Opera straks ook nog mee. Maar het blijft liegen.
17-10-2011, 18:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-10-2011, 07:31 door Rene V
Door Peter V:
Google: Chrome en Firefox veilige browsers
De slager keurt hier wel zijn eigen vlees...

Ja, goed, maar dat doet MS ook. Wat is je punt :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.