image

Werkzoekenden slachtoffer identiteitsdiefstal

zaterdag 28 augustus 2010, 11:54 door Redactie, 2 reacties

In Amerika zijn tientallen werkzoekenden het slachtoffer van een vrouw geworden die hun identiteit gebruikte voor het aanvragen van creditcards. De 26-jarige Chantay Ware werkte voor HMS Host, een internationale horeca- en retailorganisatie. Ze gebruikte haar functie om de gegevens van sollicitanten te verzamelen en opende daarmee meer dan 65 creditcardrekeningen. Tussen februari 2006 en november 2008 spendeerde ze meer dan 90.000 euro op kosten van de werkzoekenden.

"De aanklacht maakt duidelijk dat ze het vertrouwen van mensen schond die in een onstuimige economie naar een baan zoeken", aldus de openbare aanklager. Volgens Sue McConnell van het Better Business Bureau, kunnen banenzoekers lering uit het incident trekken. "Als je met je potentiële werkgevers praat, kun je ze vragen of ze echt je social security nummer op je aanvraag nodig hebben."

Reacties (2)
28-08-2010, 18:11 door Anoniem
"Als je met je potentiële werkgevers praat, kun je ze vragen of ze echt je social security nummer op je aanvraag nodig hebben."

En met het feit dat een social security nummer (plus NAW-gegevens neem ik aan) blijkbaar al voldoet voor deze fraude is verder niets mis?
30-08-2010, 09:53 door Mysterio
Nou ja, van een beetje potentiële werknemer kun je enorm veel gegevens krijgen. Sowieso de NAW en SS-nummer, maar ook foto's en handtekeningen. Kijk naar wat mensen in hun CV zetten en je kan een heel eind komen. Ver genoeg blijkbaar. Het is eng dat dit soort ingrijpende zaken, als een creditcard kan worden afgesloten zonder dat de persoon in kwestie ooit gezien is door het bedrijf.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.