image

Ziekenhuis verliest laptop met patiëntgegevens

vrijdag 3 september 2010, 11:56 door Redactie, 3 reacties

Een Canadees ziekenhuis is een laptop met de gegevens van 600 patiënten verloren, die tegen de regels in niet waren versleuteld. De machine werd op 21 augustus gestolen en bevatte onder andere namen, geboortedata en registratienummers. Volgens het ziekenhuis had de informatie versleuteld en met een wachtwoord beschermd moeten zijn, maar was dat niet het geval. Een woordvoerder laat weten dat de gegevens voor identiteitsdiefstal zijn te misbruiken en dat slachtoffers een jaar lang gratis hun afschriften kunnen laten monitoren.

Encryptie
De Canadese privacy-commissaris merkt op dat het ziekenhuis de privacy van mensen had moeten beschermen voordat de machine gestolen werd, en niet achteraf.

"We zeggen al jaren dat draagbare opslagapparaten, waaronder laptops en USB-sticks, apparaten die persoonlijke informatie bevatten, versleuteld moeten zijn." Het ziekenhuis heeft maatregelen aangekondigd om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Reacties (3)
03-09-2010, 12:58 door musiman
Ik zeg al jaren dat persoonlijke informatie niet op een bedrijfslaptop thuishoort. Informatie van patiënten op een LAPTOP... tssssss

Daar zijn servers voor uitgevonden.
03-09-2010, 16:27 door Mysterio
Wanneer leren de bedrijven en instanties het nou eens om niet achteraf de zooi veiliger te maken!?
04-09-2010, 16:00 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.